Lahm: Ha belövöm a ziccert, megfordítjuk a meccset

Philipp Lahm, Németország
Vágólapra másolva!
Joachim Löw elismerte az olaszok ellen 2-1-es vereséget szenvedő németek szervezetlenségét, de szerinte csapatának nincs oka szomorkodni az Eb-n mutatott teljesítménye miatt. Philipp Lahm a buta bekapott gólok miatt kesergett, és szerinte a szerencse hiányzott a sikerhez.
Vágólapra másolva!

"Kezdetben egész jól kézben tartottuk a meccset, de aztán hátrányban idegesek és szervezetlenek voltunk" - fogalmazott Löw az elveszített elődöntő után. "A második félidőben a csapat megmutatta, hogy óriási szíve van, de ha egy olasz csapat 2-0-ra vezet, az már hihetetlenül nehéz helyzet. Egy olyan csapattal találkoztunk, amely ma este nagyon erős volt."

Löw a több helyen megváltoztatott kezdőcsapatra is magyarázatot adott. "Szerettem volna a középpályát megerősíteni, ezért állítottam be Tony Kroost. Mario Gomezzel és Lukas Podolskival pedig az első három meccsen is nyertünk. Most hirtelen nem szabad mindent rossznak látnunk, összességében a csapat jól teljesített a tornán."

A németek csapatkapitánya, Philipp Lahm valamivel csalódottabban értékelt. "Ostoba gólokkal veszítettünk, nagyon-nagyon keserű a szánk íze. Ha belőttem volna a helyzetemet, meglett volna a többi helyzet a meccs megnyeréséhez. A mi csapatunkban rengeteg potenciál van, de ha nincs egy picike szerencsénk a játékban, akkor mindez mit sem ér."