Ezért ő az Eb legjobb arca - Balotelli top 10

Mario Balotelli, olasz válogatott labdarúgó, Euro 2012, foci eb
Vágólapra másolva!
Lehet szeretni, lehet utálni, de nem lehet nem odafigyelni Mario Balotellire, aki a foci-Eb egyik legszínesebb egyénisége. Az egyszerre flegma, agresszív és néha nagyon esetlen olasz csatárral mindig történik valami, még egy edzés is ritkán múlik el úgy, hogy ne rukkoljon elő valamivel. 
Vágólapra másolva!

1. Az élre kívánkozik a németek elleni, döntőt érő dupla, amellyel ráadásul Balotelli a góllövőlistán is felzárkózott az éllovas Gomez, C. Ronaldo, Mandzukic, Dzagojev négyes mellé. Nem Balotelliről lenne szó, ha nem követte volna valami magánszám a gólt: az olasz csatár a nagyon látványos második gólja után letépte magáról a mezt, majd pókerarccal befeszített.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=ErJI2LLXJLMRPqok


2. Az írek elleni, félforulatból szerzett gólja is ott van az Eb legszebbjei között, de nemcsak a mozdulat miatt volt emlékezetes a gól, hanem azért is, mert gólöröm gyanánt Balotelli monológba kezdett, amelyet Bonucci szakított meg azzal, hogy befogta a száját. "Valamit angolul mondott, szóval fogalmam sem volt, hogy mit. Sajnos Mario egy ösztönlény, de ez persze az előnyére is válik. Ha nem ilyen lenne, akkor nem rúgott volna ekkora gólt" - mondta akkor az esetről a Juventus védője.

http://www.youtube.com/embed/4r9GG2xTyM0


3. Máig nem derült ki, hogy Balotelli csak félrenyelt, vagy a többiek tette valamit az italába, de az angolok elleni negyeddöntő egyik szünetében elég egyedi módon oltotta szomját a színesbőrű támadó. A mellette ülő Cassano arca azért árulkodó, úgyhogy élünk a gyanúval, hogy a társak megviccelték Balotellit, mert elég hirtelen hagyta el a száját a sárga folyadék. Főleg ahhoz képest, hogy előtte csak sokadik nekifutásra sikerült elkezdenie inni.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=L19c0BNvYfcnTUGQ


4. Persze hülyeségért Balotellinek sem kell szomszédba mennie, Di Nataléval összefogva például Cassanót lepték meg, aki gyanútlanul sétálgatott edzésen, majd arra lett figyelmes, hogy hirtelen elkapják a bokáját.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=WbZgbR2mZxDt5rod


5. Balotelli gondolt a szemfüles fotósokra is, akik már tudhatják, érdemes odafigyelniük a Manchester City csatárára, aki körül mindig történik valami. Amikor a focista kiszúrta, hogy az edzésen őt fotózzák, gyorsan a lába közé kapta a szögletzászlót, és azzal pózolt.

Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

6. Még el sem kezdődött az Eb, amikor Balotelli már hallatott magáról, ugyanis azt nyilatkozta, hogy ha valaki utána hajít egy banánt, akkor megöli. Később hozzátette, ha Eb-meccsen találja magát szembe a gyümölccsel, akkor levonul a pályáról. A horvátok feszegették is a határokat, amikor banánt dobtak be az egymás elleni csoportmeccsen, de Balotelli figyelmét elkerülhette az akció, mert nem váltotta be egyik ígéretét sem.

7. A kirohanások Balotellinél nemcsak verbálisan nyilvánulnak meg, a spanyolok elleni csoportmeccsen például dühében akkorákat ütött ököllel a gyepre, hogy az nekünk fájt.

8. Az angolok elleni negyeddöntőben pedig a kapufán töltötte ki a dühét, miután a sokadik helyzetét puskázta el.

Forrás: AFP/Filippo Monteforte

9. Amikor az egyik edzésen a társak fülpöcköléssel büntették a labda levegőben emelgetésénél hibázó Balotellit, egy ideig tűrte a kínokat, majd Thiago Motta kihúzta a gyufát, Balotelli pedig morcosan fogdosta a fájós fülét.


10. Nemcsak a flegmaság, az esetlenség is jellemzi Balotellit, emlékezhetünk az esetre, amikor meghaladta képességeit egy megkülönböztető trikó felvétele, az Eb-n pedig a stoplisával küszködött az egyik edzésen, végül hárman siettek a segítségére, hogy megoldódjon a probléma.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Z5eR277EUPuYIhNE


Balotelli nemcsak az Eb-n alkotott, korábban is rendszeresen sikerült felhívnia magár a figyelmet a futballpályán kívül is. Volt, hogy egy elegáns étteremben málnával dobálta Rooney exszeretőjének asztaltársaságát, máskor unalmában dartsnyilakkal célozta meg az ifista focistákat, maffiózókkal mutatkozott, 11 ezer eurónyi parkolási bírságot halmozott fel, egy tűzijátékkal majdnem leégette a házát, váratlanul feltűnt egy manchesteri középiskola tanári szobájában, és a vécét kereste.

Többször rátámadt már csapatttársaira, egyszer például azért, mert az egyikük viccesnek szánt megjegyzést tett a súlyára. A City edzője, Roberto Mancini nagyon szereti őt, de már nála is többször betelt a pohár, nem véletlenül jelentette ki, ha naponta beszélne Balotellivel pszichológusra lenne szüksége.

A csatár egyéniségéről sokat elárul az is, hogy bár a Manchester Citynél minden sztárnak névre szóló parkolóhelye van a klub edzőközpontjában, ő szándékosan a klubház előtt parkol a Bentleyjével. Az exhibicionizmus totális elszabadulására mutatott pédát akkor is, amikor teljesen váratlanul megjelent az Inter új edzőjét, Andrea Stramaccionit bemutató sajtótájékoztatón, ahol pedig semmi keresnivalója nem volt.