A magyar feleségek zöme nézte a foci-Eb-t

Vágólapra másolva!
Magyarországon a feleségek 60 százaléka nézte a labdarúgó Európa-bajnokságot, míg a kevésbé szoros párkapcsolatban élő nők inkább külön programot szerveztek maguknak - derült ki egy felmérésből.
Vágólapra másolva!

A Medián kutatása szerint a magyar nők kétharmada érdeklődik a foci iránt, és a válaszadó nők hat százaléka igyekezett minden meccset megnézni. Érdeklődésük mértéke lényegesen nagyobb, mint amit a partnerük gondol erről: a férfiak szerint a nők 22 százalékát köti le a foci, ellenben a nők 38 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nagyon vagy legalább közepesen érdekli a labdarúgás.

A megkérdezett nők kétharmada valamilyen rendszerességgel követte az Eb összecsapásait, bár közülük minden negyedik azért nézte a meccseket, mert addig is együtt lehetett partnerével. Csupán minden huszadik nőből váltott ki ellenérzést, hogy a meccsek elvonják tőle partnerét, 17 százalékuk pedig inkább élvezte a szabadságot, és más programokat szervezett magának - közölte a felmérés kommunikációját végző cég hétfőn az MTI-vel.

Az Eb-t nem néző nők 20 százaléka más műsort keresett a tévében, minden második válaszadó az otthon körüli teendőket intézte. A feleségek 8 százaléka, az élettársak 11 százaléka és a lazább kapcsolatban élő partnerek 15 százaléka szervezett magának más programot.

Forrás: MTI/EPA/Rolf Vennenbernd

A házasságban élő nők 60 százaléka nézte férjével együtt a meccset, az élettársak és barátnők közel azonos arányban, 52 százalékban. A meccsek kapcsán kevés konfliktus adódott abból, hogy ki döntsön arról, mit nézzenek a párok a tévében. Ennek első számú oka, hogy a háztartások 70 százalékában több tévé is van. Ha mégsem tudtak megegyezni az esti tévés programban, akkor - legalábbis saját bevallásuk szerint - 18 százalékban engedtek a nők, és csak 8 százalékban a férfiak.

A nők szerint a férfiak fele egyedül néz meccset, ezzel szemben a megkérdezett férfiak kétharmada követte magányosan az összecsapásokat. A férfiak 44 százaléka mondta azt, hogy ha partnerrel néz meccset, az általában a felesége, a barátnője. A nők válaszaiból azonban kiderül, hogy ez az arány magasabb: 59 százalékban kettesben nézték az Eb-t a magyarok, 69 százalék az otthoni kanapéról.