Pelééket is felülmúlta a spanyol válogatott

Vágólapra másolva!
Az egykori angol klasszis Alan Shearer szerint a spanyol válogatotté a futballtörténelem legjobb csapata.
Vágólapra másolva!

"Ez a csapat a valaha volt legjobb. Említhetjük még a Pelé-féle brazil együttest, de amit a spanyolok elértek, az felülmúlhatatlan" - nyilatkozta a BBC.com-on Alan Shearer, a Newcastle és az angol válogatott volt kiválósága.

Chris Waddle-nak tetszett az Eb: "Élveztem a tornát, az utazást leszámítva. Jól éreztem magam Ukrajnában és Lengyelországban is, viszont remélem, hogy Anglia el fog lesni pár ötletet a spanyoloktól, hiszen háromszor nyertek zsinórban. Miért ne tehetnénk meg mi is ugyanezt? Kérlek, angol szövetség, nézd a spanyolokat!" - nyilatkozta a Newcastle-ben, a Tottenhamben és a Marseille-ben is megfordult egykori támadó.

"Mestermunkát végeztek a spanyolok, az övéké az utóbbi négy-öt év legjobb csapata a világon. A kritikák ellenére is ők a legjobbak, senkinek nem lehet semmi kétsége e felől. Megérdemelték a győzelmet, még úgy is, ha 11 a 11 ellen játszottak volna" - tette hozzá Waddle.

A volt olasz válogatott Gianluca Vialli szerint jó a spanyolokat nézni, kivéve annak, aki ellenfélként játszik ellenük. "Az olaszok számára pedig a mostani egy jó kiindulópont a következő vb-re - egy új csapattal, egy új edzővel."

A volt arsenalos Martin Keown egyetért Shearerrel: "Spanyolország domináns lesz a következő években. Az övéké a valaha volt legjobb csapat, nem látok olyan együttest, amely közel kerülhetne hozzájuk. Magasra tették a lécet, és külön kategóriát képviselnek. Élvezet őket nézni, és különleges csapatuk van. Győztes játékosok csoportja a spanyol válogatott."