Prandelli: Lehetetlen így távozni

Euro 2012, Foci Eb, negyeddöntő, olaszország, anglia, Balotelli,  Cesare Prandelli, Pirlo
Vágólapra másolva!
Az olasz sajtótól a 4-0-s vereség ellenére is vastapsot kapott Cesare Prandelli szövetségi kapitány, aki tízes skálán nyolcasra értékelte csapata Eb-n nyújtott teljesítményét, és aki szerint méltósággal viselték a vereséget a játékosai.
Vágólapra másolva!

Minden bizonnyal Cesare Prandelli marad az olasz szövetségi kapitány az Eb-döntőben elszenvedett súlyos, 4-0-s vereség ellenére. Prandelli a torna idején még vívódott, mivel hiányolta a kluboknál folyó napi munkát, ám a döntő után úgy érzi, maradna.

"A jövőm már eldőlt, noha néhány alkalommal a hangulatom olyan volt, amilyen" - fogalmazott kissé talányosan az edző, akinek 2014-ig érvényes szerződése van. "Nincs semmi problémám a szövetséggel vagy annak vezetőivel, sőt kiváló a kapcsolatunk. Van egy projekt, amit végig szeretnénk vinni."

A korábbi Parma- és Fiorentina-edző a döntőbeli vereség után határozta el magát: "Természetesen ez a vereség az egyik meghatározó szempont a döntésemben. Lehetetlen így távozni. Ez egy nehéz, de csodálatos feladat."

Prandelli a napokban találkozik majd Giancarlo Abetével, a szövetség elnökével, de közben az Euro 2012-t is gyorsan leosztályozta: "Egytől tízig nyolcast érdemlünk."

"Akadt pár problémánk a torna előtt, tudtuk, egy csoportba kerültünk a spanyolokkal, játszottunk néhány szörnyű meccset, de mindenek előtt fizikálisan nem tudtuk összeszedni magunkat a döntőre."

A kapitány összességében rendkívül büszke a csapatára, amelytől szinte semmit nem vártak ezen a tornán a két évvel ezelőtti tragikus vb-szereplés és néhány rosszul sikerült felkészülési meccs után: "A srácok bebizonyították, hogy ha van bennünk csapatszellem, küzdhetnek az álmaikért. Keményen dolgoztak egymásért, megmutatták, hogy képesek méltósággal veszíteni, de tudtak reagálni a nehézségekre is."

Ezúttal az újságírók is hasonlóan látják a helyzetet, mint a kapitány: nem túl sűrűn fordul elő, hogy egy 4-0-s vereség után lelkes tapsot kap egy szövetségi kapitány, márpedig Prandelli ezt megkapta Kijevben az olasz újságíróktól a sajtótájékoztató végén.