Storck megtudta, hogyan viselkedhet az Eb-n

Bernd Storck magyar szövetségi kapitány az MLSZ által tartott sajtótájékoztatón Telkiben 2015 december 14 Stark Berndt magyar szövetségi kapitány az MLSZ által tartott sajtótájékoztatón Telkiben 2015 december 14
Bernd Storck magyar szövetségi kapitány az MLSZ által tartott sajtótájékoztatón Telkiben 2015 december 14
Vágólapra másolva!
Külön feladatokkal látja el játékosait Bernd Storck, a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya annak érdekében, hogy a futballisták felkészültek legyenek a tornán.
Vágólapra másolva!

"A többi csapat játékosai a Bajnokok Ligájában és Európa Ligában edződnek, mi viszont nem vagyunk jelen ezekben a sorozatokban. Ez hátrány jelent a játékosaim számára, ezért külön feladatot kell adnom neki, ez nagyon fontos a felkészülésben" - nyilatkozta a Magyar Labdarúgó Szövetség Youtube-oldalán a német szakember, aki Párizsban vett rész a kontinensviadalt előkészítő úgynevezett UEFA Workshopon.

Az eseményen többek között Pierluigi Collina, az UEFA játékvezetői bizottságának olasz vezetője - akit aktív pályafutása során hatszor választottak a világ legjobbjának - a játékvezetésről, Ioan Lupescu, az UEFA szakmai főmunkatársa pedig sportszakmai kérdésekről tartott előadást.

Bernd Storck Fotó: Szabó Gábor - Origo

"A mai napon megtudtuk, milyen feladataik vannak az edzőknek, viselkedésünkre vonatkozó szabályokat a technikai zónában, illetve a játékvezetőkkel szemben. Talán új szabályok is lesznek, erre is felkészítettek minket bizonyos szituációk bemutatásával, ezek elemzésével" - nyilatkozta Bernd Storck, hozzátéve, most minden csapat számára a felkészülés a legfontosabb.

A magyar válogatott 44 év után szerepel majd ismét az Eb-n: sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) találkozik az F csoportban.