Storck még mindig szeret kíváncsiskodni

Gulácsi Péter, foci
Northern Ireland's striker Kyle Lafferty (L) shoots against Hungary's goalkeeper Peter Gulacsi during a qualification match for EURO 2016 between Hungary and Northern Ireland on September 7, 2014 at the new Groupama stadium of Budapest. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Bernd Storck szövetségi kapitány kihirdette 24 fős keretét a március 26-i, Horvátország elleni felkészülési mérkőzésre. A csapat tagja Gulácsi Péter és Gyurcsó Ádám is, akikre először lesz kíváncsi a szakvezetés.
Vágólapra másolva!

A magyar válogatott március 26-án, szombaton játssza idei első nemzetközi mérkőzését, az ellenfél a szintén Európa-bajnoki résztvevő Horvátország lesz. Bernd Storck a hét végi OTP Bank Liga-forduló után kedden hozta nyilvánosságra annak a 24 játékosnak a nevét, akik március 20-án, vasárnap megkezdik a válogatott egyhetes összetartását a találkozóra.

A keretben négy kapus kapott helyet, Király Gábor, Dibusz Dénes és Bogdán Ádám mellett Gulácsi Péter is ott lesz az edzőtáborozáson, az RB Leipzig játékosa első alkalommal kapott meghívót Bernd Storcktól.

Az északírek elleni első Eb-selejtezőn még Gulácsi védte a magyar kaput Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A norvégok elleni sikeres Eb-pótselejtezőkön pályára lépő futballisták kivétel nélkül ott vannak az együttesben, a bővebb keret tagjai közül a télen Lengyelországba igazoló Gyurcsó Ádám és a DVSC-Teva színeiben szereplő Korhut Mihály formáját is felmérheti a szövetségi kapitány.

„Nagyon örülök, hogy a Norvégia elleni Eb-pótselejtezőt követően ismét együtt lehet az egész csapat, mondhatom,

ezt a pillanatot mindenki nagyon várta már.

A felkészülés szempontjából roppant fontos, hogy egy olyan nemzetközileg magasan jegyzett, erős rivális ellen játszhatunk barátságos mérkőzést, mint a FIFA-ranglistán a 18. helyen álló Horvátország. Ellenfelünk legtöbb játékosa olyan együttesben játszik, mint az Inter, a Barcelona, a Real Madrid vagy a Liverpool, ez nagyon jól mutatja, hogy milyen magas színvonalat képvisel a horvát együttes” - mondta a kerethirdetést követően Bernd Storck az Mlsz.hu-nak.

Gyurcsó Ádám Forrás: MLSZ.hu

A szakember szerint ezen a mérkőzésen lesz lehetőség megköszönni a szurkolóknak az óriási támogatást. Storck kitért az összetartás programjára is, melynek első napjaiban a fizikai felkészítésre helyezi a hangsúlyt a szakmai stáb.

többségük kellő meccsrutinnal rendelkezik. Ezúttal a kapusok eggyel többen lesznek a megszokottnál, mert szeretném megnézni az összetartás alatt Gulácsi Pétert is. Ő rendszeresen játszik a Bundesliga másodosztályában, és nagyon jó munkát végzett az utolsó hat-hét mérkőzésen. Szerettem volna pár új játékosnak lehetőséget adni, például Gyurcsó Ádámnak, akit most először hívtam meg. Rendszeresen játszik lengyel klubjában, nagyon jól teljesít, ezért szeretném megnézni a mostani edzéseinken” - tette hozzá a szövetségi kapitány.

A horvátok ellen készülő válogatott keret:
Kapusok: Király Gábor (Szombathelyi Swietelsky-Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Bogdán Ádám (Liverpool), Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Juhász Roland (Videoton FC), Guzmics Richárd (Wisla Krakow), Lang Ádám (Videoton FC), Pintér Ádám (Ferencváros), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (DVSC-Teva)
Középpályások: Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Nagy Ádám (Ferencváros), Stieber Zoltán (Nürnberg), Gera Zoltán (Ferencváros), Elek Ákos (DVTK), Kleinheisler László (Werder Bremen)
Csatárok: Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin), Böde Dániel (Ferencváros), Németh Krisztián (Al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Szalai Ádám (Hannover)