Beszáll az Eb biztosításába az UEFA is

Stade de France, terror, foci
Spectators gather on the pitch of the Stade de France stadium following the friendly football match between France and Germany in Saint-Denis, north of Paris, on November 13, 2015, after a series of gun attacks occurred across Paris as well as explosions outside the national stadium where France was hosting Germany. At least 18 people were killed, with at least 15 people killed at the Bataclan concert hall in central Paris, only around 200 metres from the former offices of Charlie Hebdo which were attacked by jihadists in January. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
A rendező városok, a francia kormány, valamint az Európai Labdarúgó Szövetség közösen állja a nyári, franciaországi Európa-bajnokság ideje alatt működő szurkolói zónák biztonsági költségét.
Vágólapra másolva!

Az erről szóló szerződést szerdán írták alá. Jean-Francois Martins, Párizs főpolgármester-helyettese hangsúlyozta, ezzel is egyértelműsítik, hogy közös a felelősségük a szurkolók biztonságát illetően. A szurkolói zónákban a jegy nélküli drukkerek óriáskivetítőkön nézhetik a mérkőzéseket az Eb tíz helyszínén.

A több mint 130 halálos áldozatot és több száz sebesültet követelő novemberi párizsi terrorcselekmények után az Eb biztonságára is többet költenek majd a szervezők, és az eredetileg 12 millió eurós tétel megduplázódott.

A Stade de France előtt is robbantottak ősszel Forrás: AFP/Franck Fife

A magyar válogatott 44 év után szerepel majd ismét az Európa-bajnokságon: sorrendben az osztrák (június 14., Bordeaux), az izlandi (június 18., Marseille) és a portugál (június 22., Lyon) csapattal találkozik az F csoportban.