Dzsudzsák bal lábától tart az elefántcsontparti kapitány

Dzsudzsák Balázs magyar fociválogatott
Oslo, 2015. november 12. Dzsudzsák Balázs (b) és a norvég Jo Inge Berget a Norvégia-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzésen az oslói Ullevaal Stadionban 2015. november 12-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Erős ellenfélre számít a magyarokkal pénteken megmérkőző elefántcsontparti csapat francia szövetségi kapitánya. Azt is tudja, ki az a Kleinheisler László.
Vágólapra másolva!

Egységes és erős magyar csapat ellen készül Michel Dussuyer, az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A francia szakember egy nappal a pénteki barátságos mérkőzés előtt a találkozó helyszínén, a Groupama Arénában azt mondta, tisztában van azzal, mennyit fejlődött az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott az elmúlt időszakban.

Jól védekezünk

"A csapat legnagyobb erőssége, hogy kiváló egységet alkot, kifejezetten nehéz ellene játszani, jól védekezik és keményen harcol" – mondta a kapitány, külön kiemelve Dzsudzsák Balázs bal lábát, Király Gábor rutinját és Kleinheisler Lászlót.

Ez az a bal Forrás: MTI/Illyés Tibor


Dussuyer 2015 júliusában vette át az Afrika Kupa-győztes csapatot. Azóta, egy Libéria elleni 3-0-s győzelmet leszámítva, leginkább kevés gólos mérkőzéseket játszott a válogatott. "Természetesen továbbra is fontos, hogy jól védekezzünk, ugyanakkor

Elefántcsontpart a Gabon elleni, június 3-án sorra kerülő Afrika Kupa-selejtezőre készül. A francia edző hangsúlyozta, a jelenlegi keretben néhány rutinos játékos mellett sok fiatal futballista van, nekik még idő kell, hogy hozzászokjanak a válogatott meccsekhez.

A rutinos játékosok egyike a korábban a Chelsea színeiben Bajnokok Ligája-győztes, most Dárdai Pál Herthájában futballozó Salomon Kalou. Hogy Kalou mit gondol a magyar edzőről, arról itt olvashat.

Az Elefántcsontpart elleni felkészülési mérkőzés 18 órakor kezdődik a Groupama Arénában.