Dzsudzsák: A második félidőben kidurrant a lufi

Juhász Roland magyar fociválogatott
Budapest, 2016. május 20. Juhász Roland (j2) és az elefáncsontparti Jonathan Kodija (b2) a Magyarország - Elefántcsontpart barátságos labdarúgó-mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2016. május 20-án. A találkozó gól nélküli döntetlennel zárult. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott játékosai úgy látják, edzőtáborból érkezve elfogadható, ha a második félidőre elfáradt a csapat Afrika legjobb csapata ellen. Az eredménnyel mindenki elégedett, a frissesség pedig meglesz, amikor szükség lesz rá. 
Vágólapra másolva!

A magyar válogatott jó kezdés után ellaposodó meccsen játszott döntetlent Afrika bajnokával. A játékosok előtt Csányi Sándor MLSZ-elnök jött ki a vegyes zónába, és elmondta nagyjából azt, amit az utána következő főszereplők is.

„Az eredménnyel elégedettek lehetünk,

néhány éve még elképzelhetetlen bravúrnak tűnt volna egy ilyen kaliberű csapat elleni döntetlent.

Főleg úgy, hogy az elején jobbak voltunk. Gyurcsó helyzeténél szinte már bent láttam a labdát, de nem volt szerencsénk” – mondta Csányi.

Normális, hogy fáradtak voltunk

„Ahogy a kapitány is elmondta, az utóbbi hetekben a fizikai felkészülés volt a fókuszban, így nem meglepő, hogy a második félidőre kicsit elfáradt a csapat. Ha végig tudtuk volna azt játszani, amit az első félidőben, megnyertük volna a meccset”

Nagy Ádám volt a magyar csapat legjobbja Forrás: MTI/Kovács Tamás

A második félidő gyengébb játékára valóban magyarázat lehet, hogy a csapat edzőtáborból érkezett a meccsre. Ezt szinte kivétel nélkül kiemelte minden játékos a szünet utáni tompább játékra magyarázatként.

„A végén hiányzott a frissesség a csapatból, de úgy gondolom, igazából csak a támadóharmadban maradtunk el attól, amit magunktól vártunk. A védekezésünk és a középpályás játékunk végig szervezett volt, elöl nem tudtunk olyan veszélyesek lenni, mint szerettünk volna” – mondta Dzsudzsák Balázs.

Fociztunk is, nem csak birkóztunk

„Az viszont nagyon tetszett, hogy fociztunk is. Igyekeztünk gyors passzokkal megjátszani egymás, jól pörögtek az elején a labdakihozatalok, nem csak előrebikáztuk a labdákat. Volt néhány szép támadás, és felvállaltuk azt is, hogy már a saját térfelén megzavarjuk az ellenfél támadásépítését.

– tette hozzá a magyar csapat kapitánya.

Dzsudzsák Balázsnak volt már jobb meccse Forrás: MTI/Kovács Tamás

Több játékos is szerepet kapott ma, akik nem stabil kezdők a válogatottban, ilyen volt például a második félidőben védő Gulácsi Péter, akinek Király Gáborhoz hasonlóan nem volt sok dolga a meccsen.

Szervezettség mindenek felett

„A mi játékunk alapja a szervezettség, ezt minden körülmények között hoznunk kell, ha eredményt akarunk elérni. Úgy gondolom, ezzel ma sem volt baj, és ha kicsit frissebbek leszünk, a támadások is jobban mennek majd” – mondta a Leipzig kapusa.

„Jó volt újra kezdeni – kezdte Juhász Roland. –

mert ahogy látom, mindenki kapar, és mindent megtesz, hogy bekerüljön. A motivációval nincs gond, nagyon együtt van most a csapat. Elefántcsontpart gyors, technikás játékosokkal állt fel, de jól védekeztünk ellenük végig.”

Juhász Roland megbízhatóan teljesített Forrás: MTI/Kovács Tamás

Nikolics Nemanja hiába futott brutálisan jó évet a Legia Warszawában, ő sem kezdő a válogatottban. „A kapitány keresi a helyemet, ma is két poszton kaptam szerepet a csapatban. Megbeszéltük, hogy nekem nem fekszik, ha birkóznom kell a védőkkel, ezért olyan helyet keres nekem a csapatban, ahol a kapuval szemben, üres területeket keresve tudok hasznos lenni” – mondta Nikolics, aki beállása után 10 percig balszélsőt játszott.

Ha már arra járt, egy kérdés erejéig elkaptuk Salomon Kalou-t, az elefántcsontpartiak legismertebb játékosát is. „Jó kis csapat a magyar, úgy gondolom,

Nekünk sajnos nem volt igazán jó meccsünk, de nagyon fiatal csapattal kezdtünk, és főleg az első félidőben a magyarok komoly gondot okoztak nekünk” – mondta Dárdai Pál játékosa.