Nem Király Gábor kezd majd Elefántcsontpart ellen

Gulácsi Péter, foci
Gulácsi Péter, foci
Vágólapra másolva!
A végleges Eb-keret kihirdetése előtti utolsó felkészülési mérkőzését játssza Elefántcsontpart ellen péntek este 18 órától a magyar válogatott. Bernd Storck szövetségi kapitány szerint még két-három poszt kérdéses, de Dzsudzsáknak és Kleinheislernek is bizonyítania kell. Gulácsi kezd majd a kapuban.
Vágólapra másolva!

A kapitány csütörtökön beszélt az Elefántcsontpart elleni meccsről.

Gulácsi kap majd lehetőséget

„A kapuban Gulácsi Péter és Király Gábor negyvenöt-negyvenöt percet véd, ezt már előre eldöntöttem, a mezőnyben pedig öt olyan futballista lesz, aki a legutóbbi kezdőben nem volt ott. Sajnos vannak sérültjeink, Elek Ákos, Németh Krisztián, Korcsmár Zsolt továbbra sem áll a rendelkezésemre, és bizony olyanok is akadnak, akik klubjukban sajnos az utóbbi időszakban kevesebbet játszottak. Gondolok itt Dzsudzsák Balázsra, Kleinheisler Lászlóra, nekik szükségük van a játékpercekre" - mondta Bernd Storck a Nemzeti Sportnak.

Gulácsi Péter kap lehetőséget a bizonyításra Forrás: Mlsz.hu

A kapitány a végleges Eb-keret kialakításáról is beszélt.

Két-három nyitott kérdés van

"A játékosoknak nem kell izgulni, de nyilván nem mindegy, mit látok péntek este a pályán. A keret magja nagyjából adva van, mindössze két-három poszt kérdéses, az Elefántcsontpart elleni találkozón értelemszerűen ezeket tesztelem majd" - jelentette ki a kapitány, aki már korábban elmondta: a két csapat közti megállapodás értelmében hatot cserélhet majd a felkészülési meccsen.

A 24 résztvevő válogatott szakvezetőjének legkésőbb május 31-ig kell kijelölnie 23 fős keretét, így

Storck szerint május 29-re vagy 30-ra "minden eldől."

Elefántcsontpart ellen várhatóan kezdőként lép majd pályára Gulácsi Péter, a német élvonalba feljutott Leipzig kapusa, aki kijelentette: jó játékkal szeretnének elbúcsúzni a szurkolóktól az Eb előtti utolsó hazai találkozón, ezért a játék mellett szerinte az eredmény is fontos lesz. Az ellenfélről úgy vélekedett, hogy egyénileg rendkívül jó labdarúgókból áll, és így tudják magukat lemérni, hogy hol tartanak a felkészülésben.