Társoldalunk:

Nem bíznak a brit futballszurkolók mértékletességében

2016.05.24. 20:58

Alkoholtilalom lesz június 16-án az Anglia-Wales mérkőzés előtt és után a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

A június 16-án reggel 6 órakor kezdődő és 24 órán keresztül tartó tilalom Lens város bárjaira és üzleteire vonatkozik, a Bollaert-Delelis Stadionra viszont nem, ott lehet majd szeszes italokat kapni.

Mark Roberts, a brit futballrendőrség vezetője elmondta, amennyiben szükségesnek tartják, más francia városokban is korlátozhatják majd az alkoholtartalmú italok értékesítését. Hangsúlyozta, akiknek nincs belépőjük a meccsre, azok ne utazzanak Lens-ba, az észak-francia városban ugyanis aggódnak, hogy több tízezer jegy nélküli szurkoló lepi majd el a helyszínt.

A helyszín ugyanaz: 1998-ban már ellenőrizték a rendőrök Lens városában az angol drukkereketForrás: AFP/Philippe Huguen

Mivel az angol és a walesi válogatott mellett Észak-Írország is kijutott az Európa-bajnokságra, a brit rendőrség fokozott jelenléttel segíti a francia hatóságok munkáját országszerte. Az angol drukkerek 250 ezer jegyet vásároltak a kontinenstornára, de a rendőrség számításai szerint legalább 300 ezer, vagy akár félmillió szurkoló utazik majd Franciaországba.

Biztonsági szempontból kiemelt figyelmet kap az Anglia-Oroszország meccs is, amelyet Marseille-ben játszanak: 1998-ban ugyanis a hazai drukkerek éppen a dél-franciaországi kikötővárosban csaptak össze a rohamrendőrökkel.