Barcelonában is drukkolni fognak a spanyol válogatottnak

barcelona, katalónia
Vágólapra másolva!
A városvezetés biztonsági okokra hivatkozva néhány hete elutasította a szövetség kérelmét, de aztán kiderült, hogy Katalóniában is vannak szurkolói a válogatottnak, így mégis lesz Barcelonában óriáskivetítő az Eb alatt.
Vágólapra másolva!

A spanyol fociválogatott szurkolóinak barcelonai szervezete bejelentette, hogy sikerült megegyezniük a várossal, így mégis lesz az Európa-bajnokság alatt óriáskivetítő a katalán fővárosban – írja a Mundo Deportivo című barcelonai sportlap.

A szurkolók Barcelonában is drukkolhatnak majd a spanyol válogatottnak Forrás: AFP

Az Ada Colau polgármester vezette barcelonai közgyűlése néhány hete még leszavazta a kezdeményezést "nyugalom és a közrend megzavarása, valamint biztonsági okok" emlegetésével. Ennél azért valószínűbb, hogy az állt a háttérben, hogy a városvezetés nem akart spanyol zászlókat látni az önállóságáért küzdő Katalónia fővárosában.

Célt ért a petíció

A válogatott helyi szurkolóinak képviselői azonban aláírásgyűjtésbe fogtak, és heteken belül 36 000 támogató aláírást szedtek össze. Ugyancsak sokat nyomhatott a latban, hogy, mint azt az akció főszervezője, Nacho Pla elmondta, a kivetítő felállítása egyetlen centjébe sem fog kerülni a városnak, minden költséget fedeznek a szponzorok.

Azt viszont egyelőre nem árulta el, hogy hol lesz a közös meccsnézés, csak az biztos, hogy a 10 ezer szurkolóra kalibrált, elkerített zóna nem a Fórumon és nem is a María Cristina sugárúton lesz, ahol 2010-ben 75 ezren nézték a spanyol-holland vb-döntőt. A kivetítő a nyolcaddöntőktől lesz beüzemelve.