Nem bízott az Eb-szereplésben Storck legújabb felfedezettje

Bese Barnabás, foci
Leogang, 2016. május 30. Bese Barnabás (k) a franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott fizikai felmérésén az ausztriai Leogang egyik szállodájában 2016. május 30-án. A magyar válogatott június 14-én Ausztria ellen kezd Bordeaux-ban. (MTI/EPA/JFK/EXPA)
Vágólapra másolva!
Bese Barnabás személyében egy abszolút újonc is ott lesz franciaországi Európa-bajnokságon, az MTK védője kétszer ugyan a keret tagja volt, de még sohasem lépett pályára a felnőtt válogatottban.
Vágólapra másolva!

„Nem számítottam rá, hogy bekerülök a keretbe, bár az is igaz, hogy mélyen legbelül nem adtam fel a reményt. Már akkor nagyon örültem és büszke voltam, amikor először meghívott a kapitány, azóta csak arra koncentráltam, hogy minden tőlem telhetőt megtegyek az edzéseken.

Amikor Elefántcsontpart ellen nem léptem pályára, azt hittem, eldőlt a sorsom, és nem leszek a keret tagja” – idézte Bese Barnabást a magyar szövetség hivatalos honlapja.

„Természetesen tisztában vagyok vele, hogy nem rólam fog szólni ez az Eb, de az biztos, hogy ha megkapom a lehetőséget, akkor szeretnék élni vele! Így továbbra is maximális erőbedobással készülök. Remélem, hogy Németország ellen a pályán is bemutatkozhatok a csapatban” - tette hozzá.

Bese Barnabás a magyar válogatott fizikai felmérésén Forrás: MTI/EPA/JFK/EXPA

Bernd Storck a kerethirdetéskor elmondta, Bese sokoldalú játékos ugyan, de

elsősorban jobb oldali védőként, Fiola Attila esetleges sérülése vagy eltiltása esetén, helyettesként számít rá az Eb-n.

A kapitány azt is elárulta, hogy az MTK védője a keret egyik leggyorsabb játékosa, aki ráadásul rendkívül fogékony a tanulásra, így rengeteget fejlődött az edzőtábor alatt, és ugyanerre számít az egész torna során.

Bese Barnabás az MTK, illetve a Sándor Károly akadémia nevelése, az első csapatban a kék-fehérek NB II-es idényében, 2012 májusában mutatkozott be. Az NB I-ben 2012. november 23-án játszott először. Eredeti posztja csatár, hajdanán a korosztályos válogatottakban is ezen a poszton szerepelt.

Bese Barnabás és Gulácsi Péter a magyar csapat edzésén Forrás: MTI/EPA/JFK/EXPA

László Csaba, az MTK korábbi vezetőedzője vezényelte hátra a védelembe, ahol remekül feltalálta magát. 2016 márciusában, a horvátok ellen volt először a felnőtt válogatott keretének a tagja.