Társoldalunk:

Az Eb-mezőny leggyengébb játékosállománya a miénk

2016.06.05. 12:15

A Transfermarkt adatai alapján összeállított Eb-lista szerint az egész tornán a magyar válogatott játékosai érik a legkevesebbet. De melyik keret a legértékesebb? 

Nincs mit csodálkozni azon, hogy a Goal.com számításai szerint a 24 csapatos mezőny alján kullogunk: a keretünkben csak két topligás játékos van, és ők sem tartoznak csapatuk legerősebb kezdőjéhez, a lengyel bajnokság, illetve az NB I értékét pedig ismerjük. Nem is kicsi a lemaradásunk, a 27,3 millió eurós magyar csapat majdnem 10 millióval marad el az utolsó előtti Észak-Írországtól (35,9M).

A sorban Albánia, Izland és Románia következik, ők mind 40 millió fölött hasítanak, a románok kerete pedig több, mint kétszer annyit ér, mint a miénk. A csoportellenfeleink közül Izland (41,6), Ausztria (128,4) és Portugália (321,7) is messze előttünk jár.

"Még sosem láttam egy nagy zsák pénzt gólt szerezni" Johann CruyffForrás: MTI/Illyés Tibor

A torna legértékesebb válogatottja a német, a világbajnok keretének összértékét 562 millió euróra becsüli a Transfermarkt, de a spanyolok alig maradnak le tőlük (557 millió), nem úgy, mint a harmadik helyezett belgák, akik azért elég messze vannak tőlük a maguk 460,9 millió eurójukkal.

Ahhoz képest, hogy húszszor annyit érnek, mint mi, egészen jól helyt álltunk Németországban.