Dibusz Dénes

Dibusz Dénes focista az MLSZ által tartott sajtótájékoztatón Telkiben 2015 december 14 Dibusz Dénes focista az MLSZ által tartott sajtótájékoztatón Telkiben 2015 december 14
Dibusz Dénes focista az MLSZ által tartott sajtótájékoztatón Telkiben 2015 december 14
Vágólapra másolva!
A kereskedelem és marketing szakos diplomával is rendelkező kapus összesen egy válogatott tétmeccsel a háta mögött, azonban sikeres szezon után indult Franciaországba. A kérdés, Király Gábor mellett el tudja-e adni magát Storck-nak?
Vágólapra másolva!

A pécsi születésű, sokáig Sellyén nevelkedő Dibusz Dénes a Pécsi Mecsek FC utánpótláscsapatától 2008-ban került fel a nagyokhoz, ekkor még az NB II-be.

A 2011-2012-es bajnokságot már az élvonalban kezdte, első NB I-es mérkőzését 2011. július 16-án a Szombathelyi Haladás ellen játszotta, majd a Pécs őszi idényének összes bajnoki meccsén ő védett.

Dibusz Dénes egy telki sajtótájékoztatón. Ő lesz Király utódja? Fotó: Szabó Gábor - Origo


Thomas Doll érkezése után, 2014-ben a Ferencvároshoz igazolt, és a német szakember bizalmát azóta is élvezi. A 2014-15-ös idényben Magyar Kupát és Ligakupát, a legutóbbi szezonban minden

bajnoki elsőséget, MK- és Szuperkupa-győzelmet is szerzett a Fradival.

Az őszi szezont végigvédte az NB I-ben.

Feljebb is léphetne

Dibuszt a nyáron – többek között a pécsi gyökerei miatt - összehozták Dárdai Pál csapatával, a Herthával. A kapus egyelőre maradt a Fradiban, a Hertha hivatalosan nem érdeklődött, de ő maga az Eb-részvétel nyújtotta lehetőségekről így nyilatkozott:

"Kinyílhatnak a kapuk bármelyik játékos előtt, komoly motivációt jelent mindannyiunknak, hogy olyan teljesítményt nyújtsunk, amivel bekerülünk a keretbe, és

Dibuszt a magyar válogatottba elsőként Pintér Attila hívta be, végül azonban Dárdai Pálnál debütált, 2014. október 14-én a Feröer-szigetek ellen idegenben 1-0-ra megnyert meccsen védett.

Azóta már nágyszeres válogatott, a tórshavni selejtező után még három barátságos mérkőzésen védte a magyar kaput.