Juhász Roland

Juhász Roland magyar fociválogatott
Budapest, 2016. május 20. Juhász Roland (j2) és az elefáncsontparti Jonathan Kodija (b2) a Magyarország - Elefántcsontpart barátságos labdarúgó-mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2016. május 20-án. A találkozó gól nélküli döntetlennel zárult. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A nyolcadik szövetségi kapitányát fogyasztó Juhász Roland igazi veterán, a jelenlegi keretből csak Király Gábor tudhat több válogatottságot maga mögött. Még úgy is, hogy Juhász két Eb-selejtezőt is kihagyott, és egy autóbaleset mellé több sérülést, többek között egy gerincsérvet is összeszedett az elmúlt egy évben.
Vágólapra másolva!

Az 1983-ban, Cegléden született védő az MTK-ban kezdte pályafutását. Több mint 100 mérkőzés, magyar bajnoki cím, Magyar Kupa- és Szuperkupa-győzelmek után 2005-ben hagyta el Magyarországot, a belga Anderlecht keedvéért. 207 meccs után jött haza Belgiumból, hogy a Videotonnál folytassa karrierjét.

Egy gólerős védő

A fiatalon még csatár pozícióban játszó Juhász kimondottan gólerős, az NB I-be történő visszatérése óta a Vidiben is többször eredményes volt: az első másfél szezonban tétmeccsen összesen hétszer talált a kapuba. A Videoton ősszel újabb három évre, 2018-ig meghosszabbította csapatkapitánya szerződését.

Elefántcsontpart ellen játszott legutóbb Forrás: MTI/Kovács Tamás

A HLSZ 2010-ben Juhászt az előző évtized legjobb magyar játékosának választotta, 2009-ben és 2011-ben ő nyerte a Magyar Aranylabdát.

Felnőtt válogatott pályafutását 2004. április 24-n góllal kezdte a Japán elleni mérkőzésen. Azóta összesen 91 meccsen összesen 6 gólt szerzett. Nemrég az Origónak adott interjújában azt mondta, szerinte az Eb-n olyan csoportba kerültünk, amelyből lehet esélyünk bekerülni a legjobb 16 közé.

A Vidiben öregszik meg vagy másutt?

Ugyanabban az interjúban azt is mondta, a Videotonból tervezi a visszavonulást. Klubja honlapján ennél megengedőbben nyilatkozott egy esetleges váltásról: "Úgy gondolom, hogy egy 33 éves játékosnak már nagyon nehéz egy újabb kalandba belevágnia. Két és féléves szerződés köt még a Vidihez, és azon leszek, hogy ebből a maximumot kihozzam.

de most az a legfontosabb, hogy itt a maximumra törekedjek."

A 100. válogatottság elérésén dolgozó bekk az Európa-bajnokság után is szeretné, ha számolnának vele a nemzeti csapatban. A kérdés egyelőre az, hogy

Storck vajon Lang cseréjeként számít rá vagy kezdőként küldi a pályára Guzmics mellé?

A tavaly márciusban sérvvel műtött Juhász idén 24 meccset játszott a Videoton színeiben. A BATE Boriszov elleni Bajnokok Ligája-selejtező első félidejében összeszedett sérülése miatt a Románia és az Észak-Írország elleni selejtezőkön nem szerepelt, aztán a norvégok elleni pótselejtezőkön és a horvátok elleni barátságos mérkőzésen is kimaradt.

Az évét egy szerencsés kimenetelű autóbalesetet is színesítette, melyet egy Magyar Kupa-mérkőzésre tartva, az M7-es autópályán szenvedett el.