Korhut Mihály

Korhut Mihály magyar fociválogatott
Kazakhstan's Matar Hajrullin (L) heads the ball with Hungary's Mihaly Korhut (R) during a friendly football match between their teams on June 7, 2014 in the Puskas stadium of Budapest. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Az ötszörös válogatott védőt a jelek szerint nem tántorítják el a nehézségek. A kezdeti mellőzöttség ellenére elérte a célját, nem csak nyaralni utazik Franciaországba.
Vágólapra másolva!

A Debrecen saját nevelésű játékosa a 2011-12-es szezonban vált stabil kezdővé az akkor veretlenül bajnokságot nyerő Lokiban. Mostanra háromszoros magyar bajnok, emellett háromszor nyert Magyar Kupát, egyszer Ligakupát, illetve egyszer Szuperkupát.

Egy Korhut Mihály-gyakorlat Kazahsztán ellen Forrás: AFP/Attila Kisbenedek


Mielőtt a Loki utánpótlásához került, Korhut Mihály serdülőként nyolc évig Tiszaújvárosban focizott. Itt végig csatárként szerepeltették, majd a Loki utánpótlás csapataiban 2-3 éven keresztül bal oldali középpályást játszott. Egy balhátvéd sérülése nyomán,

kényszerből kellett visszahúzódnia, így került a mai pozíciójába.

Az 1988-as születésű Korhut egy válogatón még a gimnázium előtti nyáron bekerült a Loki utánpótlásába. Mire azonban elkezdődött az iskola, akkori edzője kijelentette, nincs rá szükség a keretben. Lejárhatott az edzésekre, a szerződtetése azonban elmaradt, felszerelést sem kapott. A másfél éves, pszichésen megterhelő állapot után már azt fontolgatta, hogy befejezi a foci, amikor Gyarmati András megérkezett a DVSC tartalékcsapatának kispadjára, és bizalmat szavazott neki.

Kondás Elemérnél lett kezdő

Korhut 2011 tavaszát Kaposváron töltötte kölcsönben, majd Debrecenben Kondás Elemér lett a vezetőedző a DVSC első csapatánál, és nála végül stabil kezdővé lépett elő. 2015-ben kirobbanthatatlan volt a kezdőcsapatból, 30 mérkőzésből 28-szor volt kezdő. Az elmúlt a szezonban két gól mellett öt gólpaszt adott.

A Loki honlapján olvasható profiljából kiderül, nem titkolja, hogy egyszer egy erősebb külföldi bajnokságban futballozzon.

A felnőttválogatottban Pintér Attila kapitánysága idején, a Dánia elleni 2014. májusi barátságos mérkőzésen mutatkozott be. Tétmeccsen az év októberében, a Feröer-szigetek ellen vetette be immár Dárdai Pál. Stabil helyet azonban nem tudott kiharcolni magának, sőt egy időre a keretből is kikerült.

Storck visszahívta

Két év szünet után Bernd Storck hívta be megint a nemzeti csapatba: Kádár Tamás sérülését miatt a horvátok elleni felkészülési mérkőzésen kapott lehetőséget, idén márciusban. Storck valószínűáleg az Európa-bajnokságon is Kádár helyetteseként számít rá.