Nikolics Nemanja

Nikolics Nemanja
Vágólapra másolva!
A szerb–magyar állampolgárságú válogatott labdarúgó háromszoros magyar, egyszeres lengyel gólkirály. Klub játékosként egy mesterhármasa mellett 20 alkalommal duplázni is tudott. Az Eb-selejtezők során azonban egyszer sem talált be az ellenfél kapujába.
Vágólapra másolva!

Nikolics szülővárosában, Zentán kezdte pályafutását. Kilenc év után igazolt Magyarországra. A Barcsi SC és a Kaposvölgye VSC után került Kaposvárra 2008 februárjában. A 2008/2009-es szezonban 16 találattal a góllövőlista második helyén végzett.

2010 februárjában igazolt a Videoton FC csapatához. Időközben 2011 januárjában megszerezte a magyar állampolgárságot. Mint első számú gólfelelős, igazi közönségkedvenccé nőtte ki magát Székesfehérváron, ahol 215 meccsen 123 gólt rúgott.

A válogatottban nem megy a lengyel gólkirálynak

2015-ben igazol a Legiához, ahol első idényében mindent megnyert. Ennek köszönhetően - holtversenyben csapattársa, Ondrej Duda mellett - a lengyel Ekstraklasa legértékesebb játékosának árazták be.

A csatár jelenlegi piaci értéke 3,5 millió euró.

Nikolics Nemanja Forrás: AFP

Nikolics 28 góllal az Estraklasa gólkirálya lett, a Legiával a bajnoki címet és a kupát is begyűjtötte.

Az idei aranycipő versenyén a 17. legjobb góllövő lett. A szezon legjobb csatárának, valamint legjobb futballistájának is megválasztották. Ráadásul a szurkolók közönségdíját is bezsebelte.

2013. október 11-én Hollandia ellen mutatkozott be a magyar válogatottban Egervári Sándor irányítása alatt. Eddigi 18 válogatott mérkőzésén 3 gólt szerzett. Bár csereként végigjátszotta az Eb-selejtezőket, egyszer sem talált a kapuba.

A World Soccer magazin a világ TOP 500 labdarúgóját felvonultató listáján is szerepel Böde, Dzsudzsák, valamint Király mellett.

Amit elkezd, azt be is fejez

Az eligazolását boncolgató találgatásokkal kapcsolatban Facebook profilján így zárta le a témát:

"Az elmúlt években megszoktam már, hogy az átigazolási időszakban mindig sokat foglalkoznak a jövőmmel, írnak, pletykálnak rólam, de ez a tél mindent túlszárnyalt. Hihetetlen pénzekről, hihetetlen ajánlatokról jöttek a hírek, melyek köszönő viszonyban sem voltak a valósággal. Kicsit meg is viselt mindez, nehéz ilyenkor kizárni a külvilágot és csak a munkára, a futballra koncentrálni. Kértem mindenkit, hogy csak nekem higgyen. Én az őszinte beszéd híve vagyok. Voltak ugyan érdeklődések, de azok a klubok, amelyekről írt a sajtó, sosem tettek nekem ajánlatot.

Forrás: AFP

Amit elkezdek, azt befejezem. Bajnok és kupagyőztes akarok lenni a Legiával és annyi gólt szerezni még, amennyit csak tudok! Köszönöm a családom, a barátaim, a csapattársaim, a klubom támogatását, akik végig mellettem voltak. És hálás vagyok azért a sok-sok szeretetért, amit Ti, szurkolók adtok. Nélkületek az egész semmit sem érne".