Társoldalunk:

Capello még most is szívatja az orosz kapitányt

2016.06.09. 10:03

Capello a világ egyik legdrágább edzője volt, eredményt nem ért el az oroszokkal. Leonyid Szluckij megmentette a csapatot a selejtezőkön, ráadásul ingyen, mert Capello fizetése és végkielégítése adósságba verte az orosz szövetséget.

A foci-Eb-n dolgozó szövetségi kapitányok közül Leonyid Szluckij kerül a legkevesebbe, elvégre ingyen alkalmazza az orosz szövetség. És mindezt miért? Mert az elődje, Fabio Capello olyan sokat keresett, és annyiba került a végkielégítése, hogy kis híján csődbe vitte az orosz szövetséget.

Capellót tavaly júliusban rúgták ki, majd 10,5 millió font végkielégítést kapott - az orosz szövetség ezzel 30 milliós adósságot halmozott fel, így ideális választás volt a CSZKA tehetséges edzője, Szluckij, aki ingyen vállalta a feladatot. Az orosz szakembernek azért a költségeit fedezik az Eb alatt, továbbá kiemelkedő szereplés esetén prémiumot is kap majd.

Szluckij, a sztahanovistaForrás: Vladimir Pesnya/Sputnik

Pikáns, de az oroszok az első meccsüket Angliával játsszák majd szombaton. Roy Hodgson - aki szintén Capello-utód az angol válogatottnál - a mezőny legjobban fizetett edzője, évi 3,5 millió fontot keres.

A 45 éves Szluckij mindenesetre részmunkaidőben mentette meg az orosz Eb-szereplést a selejtezők pocsék kezdése után.

Capello a maga évi 5,5 millió fontos fizetésével a világ egyik legdrágább edzője volt. Ehhez képest Oleg Ivanov középpályás "nagyon is magabiztosnak" látja Szluckijt, akivel sokkal jobb a hangulat, és aki reméli, az Eb után is maradhat.