A magyarok a németeket várják befutónak

német válogatott focivb hazatérés
Berlin, 2014. július 15. Mesut Özil, Benedikt Höwedes és Per Mertesacker (b-j), a hazatérő világbajnok német válogatott tagjai az őket szállító buszon, a fogadásuk alkalmából rendezett ünnepségen Berlinben 2014. július 15-én, két nappal az után, hogy Németország 1-0-ra legyőzte Argentinát a brazíliai labdarúgó-világbajnokság döntőjében. (MTI/EPA/Jens Kalaene)
Vágólapra másolva!
Vannak, akik szerint a magyar válogatott akár a negyeddöntőig is eljuthat az Eb-n, bár a többség a németeket tartja favoritnak, sokan bíznak a mieinkben is. Sokan fogadnak majd az Európa-bajnokság alatt. 
Vágólapra másolva!

A Szerencsejáték Zrt. legfrissebb felmérése szerint a hazai szurkolók többsége sokat vár a magyar válogatottól: tízből 5 megkérdezett szerint bejutunk a legjobb 16 közé, és

legalább három vagy annál t2öbb gólt szerzünk

az idei labdarúgó Európa-bajnokságon! Bár a megkérdezettek csaknem kétharmada fogadna is egy vagy akár több mérkőzésen is a nemzeti tizenegy győzelmére, a magyarok többsége szerint Németország lesz a torna befutója.

A Szerencsejáték Zrt. a múlt hét folyamán online kutatást végzett a 18 év feletti magyar lakosság körében a hazai szurkolók futball Európa-bajnoksággal kapcsolatos várakozásairól. A felmérésben mintegy 11.000 magyar felnőtt vett részt: megosztva véleményét azzal kapcsolatban, hogy hogyan szerepel majd a nemzeti tizenegy a foci Eb-n, hány gólt szerez, és hány győzelmet arat majd a magyar válogatott, és a legesélyesebbnek tartott csapatok közül ki emelheti magasba majd a győzelmet jelentő trófeát.

Továbbjut-e Magyarország a csoportból?

A hazai szurkolók igencsak megosztottak abban a kérdésben, hogy továbbjut-e vagy nem a magyar válogatott a csoportkörből. A megkérdezettek szinte tökéletesen egyenlő arányban adták arra voksukat, hogy kiesünk, mint arra, hogy a magyar csapat továbbjut a legjobb 16 közé.

Sokan bíznak a németekben Forrás: MTI/EPA/DPA/Jens Kalaene

A továbbjutásban reménykedők közül a leglelkesebbnek a megkérdezettek közel 6,5 százaléka bizonyult:

szerintük akár a negyeddöntőig is menetelhetünk.

A nők valamivel bizakodóbbak a válogatott sikeres szereplésével kapcsolatban: a férfiak csupán 5 %-ával szemben több mint 8 %-uk vallja, hogy ott leszünk a legjobb nyolc között.

Hány győzelmet arat összesen a magyar válogatott az Eb-n?

A megkérdezettek meglehetősen bizakodóak a magyar válogatott várható győzelmeinek száma kapcsán: csupán a válaszadók egyötöde gondolta, hogy egyetlen győzelmet sem aratunk Franciaországban. Ugyanakkor a megkérdezett szurkolók majdnem negyven százaléka volt biztos abban, hogy kétszer vagy annál többször is diadalmaskodhatunk.

A mieink felé nagy a bizalom Forrás: MTI/Illyés Tibor

Összesen hány gólt szerez a magyar válogatott?

Szinte minden válaszadó számít arra, hogy gólt szerzünk: a magyar szurkolók 55 %-a gondolja, hogy összesen háromszor vagy annál többször, 43 % szerint pedig háromnál kevesebbszer leszünk eredményesek. Csupán kevesebb, mint 2 % szerint fejezzük be rúgott gól nélkül a kontinensviadalt. A férfiak a rúgott gólok száma tekintetében jóval bizakodóbbak a nőknél: míg 57 százalékuk szerint legalább három vagy annál több gólt szerez a nemzeti tizenegy; a nők kevesebb, mint fele remél ekkora gólzáport. A legbizakodóbbnak a rúgott gólok száma tekintetében a 18-24 éves fiatalok bizonyultak: közülük 10-ből hatan, legalább három vagy annál több találatra számítanak.