Társoldalunk:

Tragédia érte az osztrákok magyar focistáját

2016.06.10. 23:59

Meghalt idősebb Garics György, az osztrák labdarúgó-válogatott magyar futballistájának, Garics Györgynek az édesapja. A halálhírről Király Gábor, a magyar csapat kapusa számolt be a saját weboldalán, kiemelve, hogy idősebb Garicsnak óriási szerepe volt abban, amikor ő 1997-ben a Herthához igazolt.

"Garics Gyuri, a Haladás kitűnő támadója, csapatkapitánya, édesapám egykori csapattársa távozott. Felfoghatatlan, hogy olyan emberek távoznak, akik gyerekkorom meghatározó egyéniségei voltak. Kevesen tudják, és Gyuri nem is akarta soha nagy dobra verni – ő nem az a fajta -, hogy a Herthához való szerződtetésemnél óriási szerepe volt" - olvasható Király Gábor hivatalos weboldalán.

Király GáborForrás: AFP/Isza Ferenc

Király kiemelte, hogy édesapja, Király Ferenc 1997-ben idősebb Garicsot kérte meg, hogy ott legyen vele a tárgyalásokon. "Soha nem felejtem el, amikor Gyuri a sok tárgyalási huzavona alatt mindig nyugodt maradt. Bíztam benne, és tudtam, hogy játékosként gondolkodik. Majd egyszer azt mondta, most már rendben lesz, aláírhatom a szerződést. Persze, nem ügyvédként volt jelen, hanem segítő, támogató emberként, aki felismerte azt, hogy mekkora lehetőség kapujában állok."

A 40 éves kapus kitért arra is, hogy a jövő keddi Magyarország–Ausztria-meccsen ellenfélként találkozhat majd Garics György fiával. "Fia, ifj. Garics Gyuri szép karriert futott be, és még jó pár év előtte áll. Eljött egy hihetetlen nehéz pillanat mindenki számára. A következő mérkőzésen Ausztria ellen lép pályára a magyar válogatott. Gyurci az osztrák színeket erősíti, de szombathelyi születésű, és sosem felejti, hogy honnan indult. Gyuri fentről szurkol majd ezen a mérkőzésen, és biztosan tudja azt, hogy fia karrierjét tökéletesen segítette, és hogy ezért és még sok minden másért is Gyurci hihetetlen büszke édesapjára. Nyugodj békében, Gyuri!"

Ifjabb Garics György májusban az Origónak nyilatkozottFotó: Polyák Attila - Origo

Az Origo májusban exkluzív interjút készített Berlinben Garics Györggyel, amelyben a Darmstadt védője többek között arról is beszélt, hogy jól döntött, amikor az osztrák válogatottat választotta, ezzel együtt nagyon örül a magyarok kijutásának.