Kassai Viktor döntését kritizálta a sztárbíró

France v Romania - Group A: UEFA Euro 2016 European Championship opening match during the UEFA Euro 2016 Group A match between France and Romania at Stade de France on June 10, 2016 in Paris, France.
PARIS, FRANCE - JUNE 10: Referee Viktor Kassai prepares for an yellow card to Vlad Chiriches during the UEFA Euro 2016 Group A match between France and Romania at Stade de France on June 10, 2016 in Paris, France. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Urs Meier szerint Olivier Giroud gólját szabálytalanság előzte meg az Európa-bajnokság Franciaország–Románia-nyitómérkőzésén, a hazaiak csatára ugyanis a könyökét használva akadályozta Ciprian Tatarusanu kapust, hogy hozzáférjen a labdához.
Vágólapra másolva!

Meier a német Focus.de portál szakértőjeként úgy fogalmazott, Giroud vitatott körülmények között nyerte meg a légi párbajt, szerinte Tatarusanu jogosan panaszkodott a mérkőzést vezető Kassai Viktornak.

„A mérkőzést két egykori kapussal, Oliver Kahnnal és Lutz Pfannenstiellel néztem, és Oli az esetnél azonnal felkiáltott” – írta Meier, aki szerint a megoldást az jelentené, ha profi játékvezetők lennének, akik csak ezzel foglalkoznak, hiszen ezek a szituációk sok gyakorlással felismerhetőek lennének.

Kassai Viktor sárgát ad Vlad Chirichesnek Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Shaun Botterill

Az 57 éves Meier pályafutása során két világbajnokságon (1998, 2002) és két Eb-n (2000, 2004) is részt vett, 2002-ben ő vezette a Németország–Korea-elődöntőt, de abban az évben a Bajnokok Ligája fináléját is ő kapta meg.