Eszméletlenre vertek valakit Marseille-ben a huligánok

szurkolói rendbontás, Marseille, foci, foci-Eb
An injured England fan is detained by police personnel as England fans gather in the city of Marseille, southern France, on June 11, 2016, ahead of the Euro 2016 football match between England and Russia. LEON NEAL / AFP
Vágólapra másolva!
Szombat délután is voltak rendbontások Marseille-ben, ahol este az angol és az orosz labdarúgó-válogatott játszik Európa-bajnoki mérkőzést. Az angolok szurkolók összecsaptak a rendőrökkel és az orosz drukkerekkel is.
Vágólapra másolva!

A szombat esti angol-orosz csoportrangadó előtt üvegekkel és székekkel estek egymásnak a két válogatott szurkolói Marseille-ben. Tíz ember megsérült a verekedésben, egy középkorú férfi az eszméletét is elvesztette, egy angol drukker pedig szívrohamot kapott – jelentette a Reuters hírügynökség.

A rendfenntartók vízágyúkkal és könnygázzal próbálták feloszlatni a tömeget. Több tucat pajzsos rendőr zárta le a környéket. Egy helyi parancsnok szerint körülbelül 300 angol és hasonló számú orosz szurkoló vett részt az összecsapásokban.

A kikötőben kezdték, hol máshol

Korábban az angolok még orosz ellenfelek nélkül is felforgatták a várost. Egy kikötőben lévő bárnál kezdtek törni-zúzni, a vandalizmust a rendőrök könnygázzal fékezték meg. A televíziós felvételeken látszott, ahogy a huligánok székeket dobáltak, és egy embert lerugdostak a lépcsőről.

Miután a könnygáz eloszlott, néhány félmeztelen drukker angol zászlókat lobogtatva üvöltözött a rendőrökkel, a Daily Mail szerint a harcokban néhány orosz ultra is részt vett.

Akadt néhány sérült is Forrás: AFP/Leon Neal


Marseille-ben már csütörtök este, péntek délután, éjjel, valamint szombatra virradóra is voltak rendbontások. A legtöbb esetben könnygázt vetettek be a rendfenntartók.

Tobzódnak az angolok Marseille-ben Forrás: AFP/Leon Neal


Az eddigi legsúlyosabb összecsapás csütörtökön volt, akkor mintegy 200 huligán verekedett össze, ám a készenléti rendőrök hamar közbeléptek.