Az UEFA megbüntetheti a balhézó oroszokat

England v Russia - Group B: UEFA Euro 2016 European Championship during the UEFA EURO 2016 Group B match between England and Russia at Stade Velodrome on June 11, 2016 in Marseille, France.
MARSEILLE, FRANCE - JUNE 11: Fans clash after the UEFA EURO 2016 Group B match between England and Russia at Stade Velodrome on June 11, 2016 in Marseille, France. (Photo by Alex Livesey/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az UEFA fegyelmi eljárást kezdeményez az Orosz Labdarúgó Szövetség ellen, miután az ország drukkerei - többek között - petárdákat dobálták meg az angol drukkereket a két csapat vasárnapi Eb-meccsén.
Vágólapra másolva!

A vizsgálat az oroszok szurkoló zavargásaira, rasszista viselkedésére és tűzijáték-használatára terjed ki. Az UEFA közölte, hogy az angolokat nem érinti a vizsgálat.

A videófelvételek alapján egyértelműen látható, amint az orosz szurkolók odaszaladtak az angol drukkerekhez a meccs során.

Szemtanúk szerint a gondok akkor kezdődtek, amikor egy orosz elengedett egy jelzőfényt az angol tábor felé. Néhányan átmásztak a kerítéseken, és rúgni, ütni kezdték az angolokat

A stadionban az orosz szurkolók ezen kívül petárdákat hajigáltak, bengáli tüzet gyújtottak, és mindenféle tárgyakkal dobálták az angol drukkereket. A pirotechnikai eszközök annak ellenére jutottak be a stadionba, hogy a szurkolóknak három ellenőrző ponton is meg kellett mutatniuk a csomagjaikat.

Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Alex Livesey

Vasárnap Vitalij Mutko orosz sportminiszter azt mondta, arra számít, hogy az UEFA megbünteti Oroszországot. "Nem viselkedtünk helyesen" - idézte az R-Sport hírügynökség. Hozzátette azonban, hogy nüánsznyi dolgok történtek csak, de az orosz szövetség is vizsgálatot indít.

Az esetleges szankciókat kedden hozza meg az illetékes UEFA-testület, amely írásos beszámolókat vár az oroszoktól.