Opta: iszonyú nehéz a németek ellen játszani

fbl Horizontal
Ukraine's midfielder Serhiy Sydorchuk (R) vies with Germany's midfielder Toni Kroos during the Euro 2016 group C football match between Germany and Ukraine at the Stade Pierre Mauroy in Villeneuve-d'Ascq near Lille on June 12, 2016. / AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
Vágólapra másolva!
Nem csak borzasztó nehéz, de iszonyatosan fárasztó is a német válogatott ellen futballozni. Az Opta megmutatja azt is, hogy miért. 
Vágólapra másolva!

Németország elsősorban azzal győzte le a remek első félidőt produkáló Ukrajnát, hogy precíz passzjátékával teljesen kifárasztotta ellenfelét. A hajrára az ukránoknak már lépni is alig volt erejük, nemhogy támadásokat vezetni.

A németek több, mint kétszer annyit passzoltak, mint Ukrajna (673-293), de még ennél is fontosabb, hogy mindezt elképesztő pontossággal tudták le. A 88 százalékos sikeresség azt jelenti, hogy az ukránoknak durván minden 10. német passznál volt esélyük közbeavatkozni, azaz átvenni a kezdeményezést.

A labda üldözése pedig elég fárasztó sport.

Kiemelkedett a német csapatból Toni Kroos, a BL-győztes középpályást nem véletlenül választották a meccs emberének az UEFA szakértői.

Kroos fejpárbajokban is jó volt Forrás: AFP/Patrik Stollarz

A Real Madrid belső fedezetének 112 passzából 104 pontos volt, 13 hosszú passzából pedig 12 oda ment, ahova szánta. Emellett kétszer szerelt, kétszer blokkolt és öt párharcot nyert meg úgy, hogy csak kétszer szabálytalankodott az egész mérkőzésen.