A magyar drukkerektől nem tartanak a francia rendőrök

magyar szurkolók foci eb bordeaux
Vágólapra másolva!
Békés magyar–osztrák meccsre számítanak a bordeaux-i hatóságok. Nem is utal semmi arra, hogy a szurkolók egymásnak mennének.
Vágólapra másolva!

Nem lesz különleges készültség a magyar–osztrák mérkőzés alatt Bordeaux-ban, mivel a hatóságok ezt a meccset nem számítják a kockázatos események közé – mondta az Info Rádiónak a megyei prefektúra sajtóosztályának munkatársa.

Gironde megye prefektúrájának egyik szóvivője a rádió tudósítójának kérdésére azt mondta, futballhuliganizmus szempontjából ez a meccs nem tartozik a kockázatos események közé. A stadion körül várható biztonsági intézkedések szintje ezért nem haladja meg a szokásosat.

Így készülnek a helyszínen Forrás: Facebook/Indulazutazas.com


A Facebookon megjelent, már a helyszínen tartózkodó drukkerek által feltöltött képek alapján a két tábor valóban jól megfér egymással.

Amúgy van mitől félni

A franciaországi Európa-bajnokság eddig történéseit beárnyékolta, hogy elsősorban Marseille-ben több verekedés robbant ki a helyi futballhuligánok, valamint az angol és orosz szurkolók egyes csoportjai között. Sőt, még a stadionban is volt balhé, rávilágítva a rendezés hiányosságaira.

Egy, az Eb-n dolgozó magyar biztonsági őr az Origo tudósítóinak azt mondta, az izlandiak elleni szombati marseille-i meccs előtt a magyar szurkolóknak is nagyon óvatosnak kell lenniük, különben könnyen bántódásuk eshet. Úgy tűnik, Bordeaux-ban egyelőre nem kell ilyesmitől tartani.