Karnyújtásnyira az Eb-továbbjutás a válogatottól

ausztria-magyarország öröm
Vágólapra másolva!
Ausztria legyőzésével a magyar válogatott nemcsak a csoport első helyét szerezte meg, de karnyújtásnyi távolságra került tőle a továbbjutás is. 
Vágólapra másolva!

Mivel Portugália nem bírt Izlanddal, Bernd Storck csapata vezeti az F csoportot az első játéknap után. A magyar csapatnak három pontja van, és elnézve a mezőnyt elég valószínűtlen, hogy négy ponttal ki lehessen esni – ehhez pedig már csak egyetlen pontot kellene szerezni a hátralevő két meccsen, Izland (szombat) és Portugália (jövő kedd) ellen.

Mivel a hat csoportharmadik közül négy is bejut a nyolcaddöntőbe, Ausztria legyőzésével a magyar csapat álomszerű közelségbe került ahhoz, hogy a legjobb nyolc közé jutásért játszhasson. Az nyilvánvaló, hogy ha sikerül legyőzni Izlandot, akkor már senki nem veheti el tőlünk a továbbjutást, de egy döntetlen is elég lehet, hogy aztán Portugália ellen dönthessünk a csoportelsőségről az utolsó fordulóban.

Van minek örülni Fotó: Polyák Attila - Origo

Akárhogy számolgatunk is, a rajt mindenk képzeletet felülmúlóan sikerült, ráadásul a győzelem miatt a számolgatás is felesleges. Számolgassanak a többiek.

Eredmények, F csoport, 1. forduló:
Magyarország Ausztria 2-0 (0-0), Portugália-Izland 1-1 (0-0)
A csoport állása: 1. Magyarország 3 pont, 2. Portugália és Izland 1-1 (1-1), 4. Ausztria 0