Társoldalunk:

Kikelt az osztrák hangulatkeltés ellen a nagykövet

2016.06.14. 17:42

Nyilatkozatban ítélte el Perényi János bécsi magyar nagykövet az osztrák Weekend Magazin című lapnak a hét végén megjelent, Magyarországot negatív színben feltüntető cikkét, amely az osztrák–magyar Európa-bajnoki mérkőzést "a jó és a gonosz" összecsapásaként mutatta be.

Perényi János az APA osztrák hírügynökségnek és osztrák médiumoknak kedden eljuttatott állásfoglalásában visszautasította a lapban megjelent állításokat. "Rendkívül szerencsétlennek és elfogadhatatlannak tartom, ha a sport szellemiségével visszaélve, azzal kapcsolatban negatív érzelmeket keltenek, és egy futballmeccset ellenségeskedésként jelenítenek meg. Sajnálattal kellett megállapítanom, hogy a Weekend Magazin legutóbbi kiadásában éppen ez történt. Ha a nemzeti válogatottjaink közötti mérkőzést a két ország kormányfőinek fotójával a címlapon a "jó és rossz küzdelmeként" állítják be, az sajnos pontosan az ilyen sportesemények valódi értelmét sérti meg, és súlyosan károsítja népeink évszázados (sport)barátságát" - mutatott rá a nagykövet.

"Ezért kötelességemnek érzem, hogy ezt a teljességgel megengedhetetlen megközelítést - hasonlóan a kapcsolódó cikkek hamis állításaihoz - határozottan visszautasítsam" - szögezte le Perényi János.

A jó a rossz ellenForrás: Unzensuriert.at

A bécsi magyar nagykövet hangsúlyozta: Magyarország a szoros együttműködés és párbeszéd híve a politikában és a sportszerű küzdelemé a zöld gyepen.