Társoldalunk:

Dzsudzsák kalapácslábától tartanak az osztrákok

2016.06.14. 15:31

Jól sikerült felkészülésről, magabiztosságról és a magyar futballválogatott akár hatvédős felállásáról írnak az osztrák lapok a kedd délutáni Európa-bajnoki csoportmérkőzés előtt. Dzsudzsák a legismertebb játékosunk, és nem tartozunk az ívelgetős csapatok közé.

Ausztria Eb-lázban ég, írja a Sportlive.at a magyarok elleni keddi meccs előtt, kiemelve, hogy a magyar válogatott csak pótselejtezőn jutott ki az Európa-bajnokságra. „Az Eb-n szereplő csapat erőssége a védekezésben rejlik, tíz csoportmérkőzésen mindössze 11 gólt szerzett” – írja a portál.

„Portugália és Ausztria a csoport esélyese, ennek ellenére elégedettek vagyunk a sorsolással, és természetesen nyerni szeretnénk az osztrákok ellen” – idézi Bernd Storckot az írás.

Forrás: Sportlive.at


Zlatko Junuzovic, a Werder Bremen légiósa semmit sem árul el a taktikáról, annyit mondott, nagyon rugalmasak, és sok lehetséges szituációra felkészültek a magyarok ellen.

Akár hat magyar is védekezhet

A Der Standard is inkább a védekezést emelte ki, a lap szerint Storck semmit sem fog a véletlenre bízni, ha kell, akár hat embert is védekezésre jelöl ki.

„Nagyon jól sikerült a felkészülésünk, bírjuk erővel kilencven, de akár több percig is. Minden részletet kidolgoztunk, nem turistáskodni érkeztünk az Eb-re” – idézi a lap Marcel Koller szövetségi kapitányt.

Dzsudzsák BalázsForrás: dpa/Thomas Eisenhuth


A kulcsembernek Dzsudzsák Balázst tartják, akinek „a bal lába olyan, mint a kalapács”, a válogatottban eddig 18 gólt szerző középpályás mellett még Szalai Ádámot emelték ki, hozzátéve, azért ő elég rapszodikusan teljesít.

Türelmet kérnek az osztrákoktól

„A magyarok egy kemény védőfallal keseríthetik meg az osztrákok életét” – állapítja a Sport.oe24.at, azt tanácsolva az osztrák játékosoknak, hogy türelmesen futballozzanak, és nagyon figyeljenek a lesből támadó, kontrákra építő ellenfélre.

Forrás: Sport.oe24.at


A sportportál megemlíti, hogy míg Ausztria Málta (2-1) és Hollandia (0-2) ellen szenvedett vereséget az utolsó két felkészülési mérkőzésen, addig Magyarország a világbajnok németek otthonában kapott ki 2-0-ra.

„Edzőtábor után, sok fizikai munkát követően játszottunk, egyértelműen fáradtak voltunk” – idézi a lap Stockot, aki az osztrákok felkészüléséről azt mondta, ezeken a meccseken a tesztjelleg dominál, így nincs értelme értékelni az eredményeket.

A magyarok mernek futballozni

A Kurier szerzője elmerült a magyar taktikában, és arra figyelmeztet, hogy Koller tanítványai semmilyen módon ne becsüljék alá az ellenfelet.

Forrás: Kurier.at


Azt írja, a magyarok jól védekeznek a középpályán, és labdaszerzés után gyors támadásokat tudnak vezetni a szélen. „A németek ellen megmutatták, hogy a négy hátsó ember mellé visszazár a két szélső, így hat védővel igazi falat húznak fel a saját tizenhatosuknál.”

Junuzovic azt mondta a Kuriernek, a magyar csapat mer futballozni, inkább támadást épít, és nem előrevágott labdákkal és ívelésekkel próbálkozik.