Sokkal pesszimistábbak lettek a magyar szurkolók

szurkolók, drukkerek
Magyarország - Horvátország barátságos labdarúgó mérkőzés, Budapest, 2016.03.26.
Vágólapra másolva!
Olvasóinkat tavaly novemberben és a magyar–osztrák előtt egy nappal is megkérdeztük, mit várnak a Storck-csapattól az Eb-n. Míg hét hónapja a szavazók 51 százaléka valamilyen formában továbbjutásra tippelt, most már csak 39 százaléknyian hisznek abban, hogy a csoportkör után is versenyben maradunk.
Vágólapra másolva!

Ahogy közeledik a magyar–osztrák Eb-nyitány, a drukkerek úgy válnak egyre pesszimistábbá.

2015 novemberében még csak a szavazók 5 százaléka gondolta úgy, hogy nagy vereségekkel és nulla ponttal megy haza a válogatott,

most már 17 százaléknyian számítanak a legrosszabbra.

Ami nem változott, hogy tavaly és idén is arra számítanak a legtöbben, hogy egy meccset nyerni fog a csapat, de ez nem lesz elég a továbbjutásra - legutóbb a voksolók egynegyede, most a 18 százaléka klikkelt a „nyerünk egy meccset, de kiesünk” opcióra.

Balra a tavaly novemberi, jobbra a mostani szavazás végeredménye - csökkent az optimizmus Forrás: Origo

Igen ám, de az első szavazáson még 20 százaléknyian abban is bíztak, hogy egy meccset megnyerünk, és ez elég lesz a továbbjutáshoz, most 14 százalékra visszaesett ennek az optimista tábornak a létszáma.

Szintén csökkent két százalékkal a „több mint három ponttal továbbjutunk” lehetőségre érkezett szavazatok száma (tavaly 16, most 14% lett a vége).

Magyar edzés az osztrákok elleni meccs előtt Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Hét hónapja még 11 százaléknyian el tudták képzelni, hogy a Storck-csapat megnyeri az Eb-t, ma - erre a, valljuk be, gigameglepetésnek számító opcióra - már csak 6 százaléknyi drukker voksolt.

Összefoglalva:

jóval kevesebben bíznak abban, hogy lesz nyertes meccsük a magyaroknak,

viszont sokkal többen félnek attól, hogy nagy vereségeket fog elszenvedni a csapat.

A cikk megjelenését támogatta a Magyar Telekom.