Társoldalunk:

Bekerült egy magyar az első forduló álomcsapatába

2016.06.15. 11:23

Kleinheislert olyan jónak látta a legnagyobb francia sportlap az osztrákok ellen, hogy Modric és Iniesta mellett őt is berakta az első kör áltomcsapatába. Kicsit idegen posztra, de ne legyünk telhetetlenek.

A L'Équipe nevű francia sportnapilap Kleinheisler Lászlót is beválasztotta az Európa-bajnokság csoportkörének első fordulós álomcsapatába.

Kleinheisler rengeteget dolgozott a meccsen, és parádés labdát adott Szalainak az első gól előttForrás: AFP/Tobias Schwarz


Kedden a magyarok csoportjának két meccsével ért véget az első kör, vagyis mind a 24 csapat játszott már. A francia újság által összeállított legjobb tizenegyet kilenc nemzet játákosai alkotják:

Igor Akinfejev (orosz) - Lukasz Piszczek (lengyel), Roman Hubník (cseh), Leonardo Bonucci (olasz), Jordi Alba (spanyol) - Luka Modric (horvát), Eric Dier (angol), Andrés Iniesta (spanyol) - KLEINHEISLER LÁSZLÓ, Graziano Pelle (olasz), Dimitri Payet (francia).

Kicsit furcsa, hogy Kleinheislert jobbszélsőnek jelölték, de hát minden efféle álomcsapat összeállításának rákfenéje, hogy a legjobb teljesítményt nyújtó játékosok nem feltétlenül állnak össze egy releváns alakzatba.

Az osztrákok ellen 2-0-ra megnyert keddi meccsen Szalai Ádámnak gólpasszt adó Kleinheisler egyébként a francia laptól 8-as osztályzatot kapott. A magyar válogatott középpályását kedden az osztrákok elleni 2-0-ás győzelem után a találkozó legjobbjának választották az UEFA-nál.