Nagy Ádám a nevelőedzőivel ünnepelt

Nagy Ádám
Nagy Ádám remekül játszott az osztrákok ellen
Vágólapra másolva!
A válogatott legfiatalabb tagja úgy érzi, az osztrákok elleni siker akkora lendületet ad, ami a csoportkörben kitart majd.
Vágólapra másolva!

Volt abban valami irigylésre méltó, amilyen magabiztossággal mozgott a pályán az osztrákok elleni meccsen a mindössze 20 éves Nagy Ádám. A Fradi fiatal középpályása ütközött, szerelt, de mellette hozta a labdabiztos játékát is, a támadásépítésben ugyanúgy számítani lehetett rá, ahogy a védekezésben.

Még fel sem fogtuk

A magabiztosság a lefújás utáni interjúban is megmaradt, de jött mellé egy már-már gyermeki öröm, ahogy csillogó szemmel magyarázta, mit élt át a pályán belül. "Azt beszéltük a többiekkel, hogy van, aki még fel sem fogta, hogy itt vagyunk, és ennek tetejébe jött ez a győzelem. Ez a siker akkora lökést adhat nekünk, hogy a csoportmeccsekre mindenféleképpen hatással lesz" – összegezte a pozitívumokat Nagy.

Nagy Ádám remekül játszott az osztrákok ellen Forrás: Origo

A játékos elismerte, hogy az első negyedórában kissé ideges volt a csapat, miközben az osztrákok erősen kezdtek, aztán szép lassan megnyugodtak a mieink, amikor látták, hogy simán ki tudják hozni a labdát a saját térfélről passzolgatva. "Hasonló volt a helyzet a németek ellen is, ott is meg voltunk illetődve az elején, aztán bejöttek a passzok, és megéreztük, hogy hiába a világbajnok az ellenfél, fel kell vállalnunk a bátrabb játékot."

Legyen káosz és boldogság

A meccs utáni euforikus hangulatban szinte minden játékos kiemelte, mekkora pluszt jelentett nekik a szurkolók támogatása, és Nagy is megköszönte az otthoni és a kiutazó szurkolóknak, hogy a csapat mögé álltak. Nem csak a játékosoknak új az érzés, sokan vagyunk, akik még nem élték át, milyen amikor egy egész országot tart lázban a csapat szereplése egy nagy tornán, és a játékosok még csak ízlelgették a mondatokat, hogy Budapesten az ő sikerük megünneplése miatt állt le a forgalom a körúton.

"Remélem, ez még csak a kezdet" – jelezte Nagy, hogy a maga részéről nem bánná, ha okoznának még néhány kaotikus pillanatot a budapesti közlekedésben az eredményeikkel. A győzelmet együtt ünnepelte egykori nevelőedzőivel, Wágner Ádámmal és Wágner Gáborral, akiknek nagy szerepük van abban, hogy Nagy nem hagyta abba a futballozást, amikor fiatalon mélypontra jutott a pályafutása.

A cikk megjelenését támogatta a Magyar Telekom.