Társoldalunk:

A szurkolók nélkül nem lett volna focicsoda

2016.06.15. 07:17

Bernd Storck szövetségi kapitány szerint most térült meg a magyar labdarúgó-válogatott számára, hogy az Európa-bajnoki felkészülés során olyan erős ellenfelekkel mérkőzött meg, mint a világbajnok német és az Afrika-bajnok elefántcsontparti csapat.

"Az összeállítás alapján egyértelmű melyik együttes volt a favorit, de sokat dolgoztunk az elmúlt három hétben és ez látszott ma" - mondta Storck, aki kiemelte, a játékosok ezalatt "kitolták saját határaikat."

A kor nem számít

Arra kérdésre, hogy néhány idősebb játékosa bírni fogja-e azt a terhelést, hogy négynaponta pályára kell lépniük, úgy válaszolt, nem fiatal vagy öreg, hanem jó futballistái vannak a keretben.

"A futballban mindig mindenre van lehetőség, ha mindenki százszázalékosan teszi a dolgát, akár a második győzelmet is meg lehet szerezni" - jelentette ki a német szakember, aki viszont a továbbjutás esélyével egyelőre nem kívánt foglalkozni, mivel szerinte csak a következő meccs számít, azaz most az Izland elleni találkozó, amelyet szombaton rendeznek Marseille-ben.

Storck: Most térült meg, hogy erős ellenfelekkel játszottunkForrás: AFP/Attila Kisbenedek

Storck beszélt a meccs legjobbjának választott Kleinheisler Lászlóról is, akit még U20-asként ismert meg, és akiről azt mondta: nagyszerű tehetségnek tartja.

A szurkolók érdeme is a siker

"A csapat érdeme volt ez a győzelem. Mindenki teljesítette, amit a kapitány kért, mindenki hozzátett ehhez a csodálatos sikerhez" - jelentette ki maga az érintett, a Werder Bremen játékosa, aki hozzátette, rendkívül büszkék most magukra, de kiemelte, ez a siker nem jöhetett volna létre a szurkolók nélkül, akiknek köszönetet mondott, akár a helyszínen drukkoltak, akár a tévék előtt.

A magyarok legközelebb szombaton Izlanddal találkoznak Marseille-ben, majd négy nappal később Portugália lesz az ellenfelük Lyonban. A hat négyesből az első és második helyezetteken túl a négy legjobb harmadik is nyolcaddöntőbe jut.

A cikk megjelenését támogatta a Magyar Telekom.