Csank János: Maximális tiszteletem Kleinheisleré

Csank János focikapitányok
Csank János élő legendának számít Vácon
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Csank János szerint most más a helyzet a nemzeti csapatnál, mint régen. Bernd Storck külföldiként más megítélés alá esik, Kleinheisler László behívása szerencsésen sült el, de ő például nem tehette volna meg, hogy egy NB III-ban sem játszó játékosnak lehetőséget adjon.
Vágólapra másolva!

Csank János az osztrákok elleni 2-0-s győzelemről azt mondta, számára meglepő volt egy kicsit, hogy ekkor különbség volt a két csapat között a magyarok javákra

„Az osztrákok olyan sorozatot mentek a selejtezőben, hogy azt éreztem, hogy már a döntetlen is bravúr lesz. Most viszont toronymagasan levertük őket mindenben, formaidőzítésben, motivációban, rajtunk látszott, hogy mintha az életünkért játszanánk” – értékelte a korábbi szövetségi kapitány a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

Csank János Forrás: MTI/Varga György

Hozzátette, ha a meccs elején be is megy az osztrák kapufa, szerinte akkor is nyertünk volna. Külön kiemelte Gera Zoltánt és Király Gábort.

Bernd Storckkal kapcsolatban azt mondta, amíg nem ment a csapatnak, addig a kapitányt is kritizálták, pontosan azért, mert nem látszik rajta különösebben az érzelem. „Storck olyan típusú ember, aki nem ugrál különösebben, és jó döntéseket hozott idáig. És ami döntő, külföldi. Bevallom, minket kicsináltak volna bizonyos döntések után. Szalai Ádámmal nekem nincs semmi bajom, de mi a biztosíték arra, hogy ennyi meccsen Priskin, Böde vagy Nikolics nem rúgott volna öt vagy hat gólt Nem lehet tudni.”

Bernd Storck Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Csank komoly különbségnek tartja azt i, hogy most egy olyan légkör és anyagi bázis van a válogatott körül, ami 20 évvel ezelőtt nem volt. „Amikor én voltam szövetségi kapitány, három kapust hívtam be általában, akkor megkértek, hogy ha már van egy légiós, akkor ne hozzunk még haza tartalékba külföldön játszó játékost. Vagy nem lehetett mezt cserélni, csak 10 ezer forintért például. Össze sem lehet hasonlítani” – árulta el.

Kleinheisler Lászlóról úgy nyilatkozott, kivételes tudású futballista, akinek a válogatottban a a helye.

Kleinheisler László Forrás: AFP/Georges Gobet

„Ismertem, mert a Puskás Akadémiával játszott a csapatom ellen, és akkor is azt mondtam, hogy extra képességű. De azt, hogy egy NB III-ban sem játszó játékost, aki márciusban lépett pályára utoljára, betegyek a legfontosabb mérkőzésre, több oknál fogva sem tudtam volna megcsinálni. Kétélű fegyver volt, és bejött. Maximális tiszteletem Kleinheisleré, amit a Videoton csinált vele, azt maximálisan elítélem.”