A portugál kapitány szerint kiemelkedő klasszisaink vannak

Fernando Santos, Cristiano Ronaldo, foci, portugál válogatott
Portugal's head coach Fernando Santos (L) shakes hands of Portugal's forward Cristiano Ronaldo during the Euro 2016 friendly football match Portugal vs France at the Jose Alvalade stadium in Lisbon on September 4, 2015. AFP PHOTO/ FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
Fernando Santos, a franciaországi Európa-bajnokságon szereplő portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak elmondta, hogy nem lepte meg a magyar csapat jó játéka.
Vágólapra másolva!

„A magyar válogatott nagyon sokat fejlődött az utóbbi időben. A selejtezők során is látszott, hogy meccsről meccsre lép előre, de az igazi fordulópont szerintem a horvátok elleni felkészülési mérkőzés volt. Ott a kicsivel gyengébb első félidő után nagyszerű második felvonást produkáltak, és már lehetett látni, hogy számolni kell velük. Ezek után nem lepett meg az osztrákok elleni jó játékuk” - nyilatkozta pénteken Fernando Santos.

Az Eb F csoportjának első fordulójában, kedden a magyar válogatott 2-0-ra legyőzte Ausztriát, Portugália pedig 1-1-et játszott Izlanddal. Szombaton a magyarok Izlanddal (18.00, Marseille), a portugálok pedig Ausztriával (21.00, Párizs) találkoznak.

Santos és Ronaldo Forrás: AFP/Franck Fife

A portugálok szövetségi kapitánya kifejtette, hogy jól szervezett csapatnak tartja a magyart, amelynek van két-három kiemelkedő klasszisa. "Már korábban is mondtam: a magyar labdarúgás nagyon erős gyökerekből táplálkozik, komoly kultúrával rendelkezik.

Vigyázni kell vele, mert bárkire veszélyes lehet."

A magyar–osztrák mérkőzésről a portugál edző kijelentette: ha igazán elemezni akarná Ausztria válogatottjának játékát, csak azt a részt vehetné alapul, amikor Aleksandar Dragovic 66. percben történt kiállítását megelőzően mindkét együttes 11 emberrel futballozott.

"Ketté kell bontani azt a meccset, mert a második felében az osztrákok tíz emberrel játszottak, és gólszerzési kényszerben. Az első rész megerősített abban, amit előtte is tudtunk, az osztrák csapat erős, de ez igaz a másik két ellenfelünkre is" - mondta Santos.

A kapitány az eddigi szokásának megfelelően ezúttal sem nyilatkozott részletesen a kezdőcsapatának összetételéről, csupán annyit árult el, hogy szombati együttese nem változik jelentősen a keddihez képest.

A pénteki sajtótájékoztatón sokan Cristiano Ronaldo kifakadásáról kérdezték az edzőt. A Real Madrid csatára az izlandi válogatott túlságosan védekező felfogású játékát kritizálta. Erre reagálva Santos megvédte Ronaldót, és hozzátette, hogy szerinte olyanok beszélnek sportszerűségről, akik maguk sem játszottak ennek szellemében.