Dárdai kivesézte az izlandiak taktikáját

Dárdai Pál magyar válogatott labdarúgó és edző
2016.05.08.
Dárdai Pál magyar válogatott labdarúgó és edző 2016.05.08.
Vágólapra másolva!
Az izlandi csapat jó formában van, és bármikor tudja hozni a maga egyszerű kontrajátékát, ezért meg kell próbálni kicsalogatni. A kondíciónk megvan, hozni kell megint az önbizalmat, hogy legalább pontot szerezhessünk. Dárdai Pál a válogatott szombati meccséről. 
Vágólapra másolva!

„Az osztrákok ellen volt a legtöbb esélyünk, a másik két mérkőzés nehezebb lesz. Az Izland elleni meccsre fejben és fizikálisan is regenerálódnunk kell, hogy ugyanolyan koncentráltan tudjunk játszani, mint az osztrákok ellen” – mondta Dárdai Pál az M4-nek Marseille-ben, az Izland elleni szombati Eb-csoportmérkőzés helyszínen.

A Hertha vezetőedzője szerint ahhoz, hogy győzzünk,

szinte az összes játékosunknak ugyanolyan jól kell teljesíteni, mint az osztrákok ellen 2-0-ra megnyert meccsen.

„Egy döntetlen is sokat jelentene, bár így, ahogy a csoport alakul, az még veszélyes lehet. A lényeg, hogy ugyanazzal a nyugalommal, önbizalommal kell játszani. Úgy néz ki, a kondíció megvan, ezt jól elkapta Bernd Storck” – mondta Dárdai.

Keményebb lesz, mint az osztrákok ellen Fotó: Polyák Attila - Origo

A volt kapitány elemezte az izlandiak játékstílusát, és azt is, hogy mi lehet ez ellen a magyarok fegyvere is. „Az izlandiak 4-4-2-t játszanak, mindig ugyanazt játsszák, nem is szeretnek labdát birtokolni.

Nem lesz egyszerű, türelem kell. Ami fontos: nekünk már van három pontunk, nekik még nincsen. Úgy kell összerakni a mérkőzést, hogy előbb-utóbb szépen jöjjenek ki, és mi tudjunk kontrázni. (...) Nagyon jól tudnak védekezni, olyan fegyelmezettek, hogy az hihetetlen. Sok gólhelyzetük nincs, viszont támadó pontrúgásban nagyon jók” – magyarázta Dárdai Pál.

A levegőben nagyon jók Forrás: AFP/Odd Andersen

A fő kérdés az, Izland hogyan igazodik majd hozzánk. „Szerintem itt most nekünk kell jó taktikát választani. Az előző meccsre rányomta a bélyegét, hogy az osztrákok mit választottak, most nekünk kell jó taktikát alkalmazni: a 4-4-2-t hol tudjuk megtörni, hol tudunk területet nyitni támadásban.

– bizakodott Dárdai.

Rossz hír ugyanakkor, hogy az ellenfél nincs rossz passzban, ami a portugálok elleni 1-1-ből is sejthető. „Míg az osztrákoknál lehetett érezni az utóbbi meccseken, hogy rossz formában vannak, nem úgy játszanak, mint korábban, az izlandiak pont ugyanúgy tették a dolgukat.

Viszont fizikálisan mi is jók vagyunk. Érdekes meccs lesz, kíváncsi vagyok, milyen tempója lesz, mert az osztrák meccsnek nem volt nagy tempója, én többet vártam” – mondta Dárdai.

Fiola kiesése nagy veszteség lenne

Hozzátette, a magyar csapat kihozta magából a száz százalékot az első meccsen, ezt kell tartania. „Ebben szerintem Bernd mester. Persze, ha lemegy 90-re, az se baj” – jegyezte meg. Azt ugyanakkor nagy veszteségnek nevezte, ha az osztrákok ellen bokasérülést szenvedő Fiola Attila nem játszhatna. „Fiola kulcsjátékos, mert nem hibázik, segíti a támadásokat, a pontrúgásoknál pedig el tudja fejelni a labdát.”