Nagyon vigyáznak a szurkolóinkra Marseille-ben

EB Foci Magyar válogatott Magyar - Osztrák Szurkolók UEFA Euro 2016
Európa Bajnokság 2016. Magyarország - Ausztria UEFA Euro 2016
Vágólapra másolva!
A Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli és állampolgársági főosztálya szombaton ismét 24 órás telefonos ügyeletet tart. A TEK is megosztott néhány hasznos tudnivalót a marseille-i magyar szurkolókkal. 
Vágólapra másolva!

A konzuli szolgálat honlapján pénteken közzétett tájékoztatásban azt írják: a magyar válogatott mérkőzésének napján, szombaton 12 órától a konzuli főosztály 24 órán át elérhető lesz a 06 1 458 1682-es és a 06 1 458 1634-es telefonszámokon.

A honlapon emellett a Marseille-be érkező szurkolókat tájékoztatják a meccs helyszínéül szolgáló stadionnal és annak megközelíthetőségével kapcsolatban, továbbá közlik a biztonsági tudnivalókat is. Felhívják a figyelmet arra is, hogy a június 11-ei randalírozások miatt a helyi rendőrség az eddiginél szigorúbban lép fel a kihágások megfékezése érdekében.

Vigyáznak a magyar szurkolókra Fotó: Polyák Attila - Origo

A rendőrség külön felhívta a figyelmet, hogy

a csoportosulásokat kiemelt figyelemmel kísérik,

a belvárosban, a stadion és a szurkolói zóna körzetében a legkisebb rendbontás esetén is szigorúan lépnek fel. A rendbontókat őrizetbe veszik, esetüket a bíróság gyorsított eljárásban tárgyalja, és letöltendő börtönbüntetést is kiszabhat. Ha a bíróság szabadon is engedi az illetőt, a rendőrség az országból kitoloncolhatja. A csoportos rendbontást az UEFA is bünteti, súlyos esetben a tornán részt vevő válogatott kizárása is felmerülhet.

Figyelmeztet a TEK

A szombati csoportmeccsre készülve a helyi rendőrség arra figyelmeztetett, hogy a drukkerek vonulását a hétköznapi zsúfolt forgalomban nem tudják biztosítani, így a meccs napján ne a belvárosból, hanem a tengerparti szurkolói zónától (Fan Zone) vonuljanak a stadionhoz - írja közleményében a TEK, bár az nem világos, hogy a szombati forgalom mitől hétköznapi.

A közleményben az is olvasható, hogy táskát már nemcsak a stadionba, de a szurkolói zónába sem szabad bevinni.

A cikk megjelenését támogatta a Magyar Telekom.