Társoldalunk:

A külföldi sajtó is csak ámul a magyar szurkolókon

2016.06.18. 17:16

Ahogy videós gyűjteményünkben is mutattuk, hátborzongató hangulatot teremtettek a magyar drukkerek Marseille-ben, miközben a stadionba vonultak a Magyarország–Izland mérkőzésre

Az egyik legnagyobb francia lap, a L’Équipe képet és videót is posztolt cikkében a szurkolókról. „Az Ausztria elleni 2-0-s győzelem után a magyar válogatott Izland ellen is számíthat szurkolóira. Úgy tűnik, a drukkerek már készen állnak a meccsre, miután elképesztő hangulatot varázsoltak Marseille utcáira. Két órán belül a Stade Vélodrome izzani fog tőlük, ez nem kétséges” – írta a L’Équipe. 

Forrás: L'Equipe

A Daily Mail élő közvetítésében előbb arról ír, hogy micsoda változáson ment keresztül Marseille az elmúlt napokban, hiszen a múlt héten még az orosz, angol és francia huligánoktól rettegett a város, most pedig a magyar és izlandi szurkolók együtt sütkéreztek a tengerparton. „Teljesen érthető az ünnepi hangulat, hiszen Izland először jutott ki az Európa-bajnokságra, Magyarország pedig 30 éve nem volt nagy nemzetközi tornán” – írja az angol lap.

Megjegyzi, hogy legalább 20 ezer magyar szurkoló jelent meg Marseille-ben, ahova nagy részük 14 órás autóút végén érkezett meg. De közöl két képet a magyar ultrákról is, ahova csak annyit ír: „Ugye nem akarsz kikezdeni ezekkel a srácokkal?”

Forrás: Daily Mail

A cikk megjelenését támogatta a Magyar Telekom.