A portugálok már pánikolnak a magyar meccs előtt

Ronaldo euro 2016 foci eb Portugália-Ausztria
PARIS, FRANCE - JUNE 18: Referee Nicola Rizzoli in conversation with Cristiano Ronaldo of Portugal during the UEFA EURO 2016 Group F match between Portugal and Austria at Parc des Princes on June 18, 2016 in Paris, France. (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Portugália nem így képzelte. A csapat az F csoport favoritjaként érkezett az Európa-bajnokságra, ehhez képest két kör után azon kell izgulniuk, hogy egyáltalán továbbjutnak-e a 16 közé.
Vágólapra másolva!

„Nagy csalódás, amit eddig láttunk a csapattól. A szurkolók egy része már pánikol, de a higgadtabbak azzal nyugtatják őket, hogy elég győzni a magyarok ellen, és máris megvan a nyolcaddöntő” - mondta az Origónak Hugo Neves, a Record nevű lap újságírója.

Szavazzon!

Ön szerint fog gólt szerezni CR a magyarok ellen?

Neves szerint a portugálok legnagyobb problémája, hogy nem elég hatékonyak a támadások, mindennél beszédesebb adat, hogy

Izland és Ausztria ellen összesen 50 próbálkozásuk volt, és ebből csak egy lett gól.

Nem véletlen, hogy a csapat emblematikus figurája, Cristiano Ronaldo megint elővette a 2010-es vébén egyszer már bedobott hasonlatát a gólszerzésről, amely olyan, mint a ketchup, vagyis erőltetni kell, és akkor egyszer csak elindul.

Ronaldo azt szereti, ha nála van a labda, de vajon szerdán sikerül-e bejuttatnia a magyar kapuba? Forrás: citizenside.com/(c) copyright citizenside.com/Citizenside/Alexandre Ribeiro

Portugáliában most azon megy a vita, milyen felállást kellene választania Fernando Santos szövetségi kapitánynak ellenünk, Izland ellen 4-4-2-ben, Ausztria ellen 4-3-3-ben küldte pályára a csapatot, utóbbinál Cristiano Ronaldo és Quaresma játszott a két szélen, és Nani volt középen a támadósorban.

Az általunk megkérdezett újságíró úgy látja,

a középpályán nincsenek elég dinamikus játékosok,

a rutinos Joao Moutinho például nincs elég jó fizikális állapotban ahhoz, hogy húzóember lehessen. William Carvalho viszont meggyőző volt az osztrákok ellen, így bennragadhat a csapatban.

Ő mondjuk nem úgy néz ki, mint aki pánikolna Forrás: Sputnik/Vitaliy Belousov

Neves szerint a védelem rendben van, mindkét meccsen a Raphael Guerreiro, Pepe, Ricardo Carvalho, Vierinha négyes szerepelt, és Santosnak nincs oka változtatni ebben a csapatrészben. „A védekezés a selejtezők alatt is jól működött, mindössze egyszer kaptunk két gólt, és négyszer sikerült nullán tartani az ellenfelet. Ami viszont árulkodó volt, hogy

Az Eb-n játszott két találkozó közül az Izland elleni 1-1 okozta a nagyobb csalódást, ott mindenki győzelmet várt Ronaldóéktól, igaz, az északiak azóta ellenünk is megmutatták, hogy kár lenne lebecsülni őket csak azért, mert először járnak a tornán. Ausztria ellen már rengeteg helyzetük volt a portugáloknak, Cristiano Ronaldo egy büntetőt is elrontott, de Neves szerint senki nem bántotta őt ezért odahaza, mert

mindenki tudja, mekkora szerepe van abban, hogy itt lehetnek.

„A portugál lélek már csak olyan, hogy az emberek a szélsőségekben tudnak csak gondolkozni. Ha nyerünk, mi vagyunk a világ legjobb csapata, ha kikapunk, akkor azt mondják, nincs nálunk rosszabb. Most a hangulat alapján az utóbbi érzés dominál, de minden megváltozna egy csapásra, ha győznénk a magyarok ellen.”

Nagy Ádám beférne a Benficába, vélekedik a szakíró Forrás: AFP/Georges Gobet

Megkérdeztük Nagy Ádám ügyét is, a 21 éves középpályást összehozták a Benficával és a Bragával is, és Neves szerint most a lisszaboniaknál helye lenne a Fradi ifjoncának, mivel a Benfica 35 millió euróért eladta a Bayernnek a mindössze 18 éves Renato Sanchest. Aki Nagyhoz hasonlóan itt van az Eb-n, és Izland ellen kapott is 19 percet.

Szavazzon!

Mire megyünk a portugálokkal?