Társoldalunk:

Nem érdemlik meg az eurómilliókat ezek a focisták

2016.06.21. 11:48

Dühösen és gúnyosan fogadta az orosz sajtó, hogy a válogatott egy ponttal, a B csoport sereghajtójaként kiesett a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságon.

A Szport-Ekszpressz című napilap Tu-lúzer címmel, a hétfőn Walestől elszenvedett 3-0-s vereség toulouse-i helyszínére utalva közölt cikket, amelyben a szerző kiemelte: szégyen volt a csapat szereplése, a sorsdöntő meccsen az akarat és a küzdőszellem is hiányzott.

„Roman Sirokov csapatkapitány lecserélésekor azt sem tudták eldönteni, hogy kire kerüljön át a karszalag” - méltatlankodott a lap, hozzátéve: ugyanúgy lebőgött a szbornaja, mint a 2012-es Eb-n és a 2014-es vb-n. „Nem állunk készen a nagy sikerekre, és a hazai rendezésű vb-ig már csak két év van hátra” - tette hozzá a cikkíró.

Bale (balra) bezzeg küzdForrás: Getty Images/2016 Getty Images/Ian Walton

A Kommerszant is úgy vélte, hogy szégyenben maradt az együttes, és a hétfői 3-0-s vereség hű képet ad a jelenlegi állapotokról.

Az Izvesztyija paródiának nevezte a válogatott Eb-vesszőfutását, kifejtve, hogy a milliókat kereső futballisták a pénzük tizedéért sem dolgoztak meg.

„Nézzék csak a walesi Gareth Bale-t. Ő a világ legdrágább labdarúgója, aki elszántan küzd a hazájáért, a nemzeti zászlóért” - áll a cikkben.