Társoldalunk:

Csányi megvédi az alaptalanul lefasisztázott szurkolókat

2016.06.21. 17:25

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke a szövetség honlapján reagált arra, hogy az UEFA összesen 85 ezer eurós (kb. 27 millió forint) bírságot szabott ki az MLSZ-re az Ausztria és az Izland elleni meccsen történt rendbontásért és pirotechnika-használatért. 

„Míg más csapatok esetében sajnos előfordult, hogy egymást ütlegelték a Franciaországba érkezett huligánok, Bordeaux és Marseille utcáin az osztrák és az izlandi drukkerekkel együtt készültek a mérkőzésre a magyarok, mindenfajta atrocitás vagy erőszak nélkül” – mondta Csányi Sándor.

Az elnök szerint nem kétséges, a magyar foci sok problémával küzd, de azt nem lehet eltagadni, hogy az elmúlt években Magyarországon az erőszakot komoly erőfeszítések árán száműzték a pályák környékéről.

Az Izland elleni meccsen több mint 20 ezer magyar voltForrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Az Origo is beszámolt arról, hogy több angol lap is szélsőséges, fasiszta szurkolóktól félti az angol drukkereket, Csányi erre is reagált. 

„Természetesen számomra sem elfogadható a szurkolói rendbontás, a verekedés, bedobálás vagy a náci szimbólumok használata, ha ilyesmi történik, jogos a nemzetközi szövetség büntetése. De azt felháborítónak tartom, hogy a nemzetközi sajtó egy része egy olyan – amúgy Spanyolországban élő – magyar ember fotójával ijesztgesse a világot, akinek a hírek szerint mindössze annyi a bűne, hogy izmos, és rendszeresen testépítő-bajnokságokat nyer”  – utalt arra, hogy az angol sajtó külön kipécézte magának a lenti félmeztelen magyar szurkolót, és az ő képével próbálta illusztrálni a cikkeit. 

Vele hirdették cikkeiket az angolokForrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Csányi a végén nyomatékosította: „Minden tisztességes magyar szurkoló mellett kiállunk, a szövetség jogi védelmét ajánlom fel  azoknak, akiket bárki alaptalanul vádol meg mindannyiunk számára elfogadhatatlan szélsőséges nézetekkel és viselkedéssel.”