Társoldalunk:

Dárdai: Most ne legyünk beszarva!

2016.06.21. 20:30

Dárdai Pál szerint a magyar válogatott Eb-nyolcaddöntőbe jutásával egy olyan dolog történt, amit sokan még fel sem tudtak fogni.

A németek 1-0-ra legyőzték az északíreket, így Bernd Storck csapata egészen biztosan továbbjutott a csoportból. Dárdai az M4 Sporton elmondta, hogy megérdemelten jutott el idáig a válogatott.

„Történelmi dolog ez, sokan még fel sem dolgozták, ami történt. Mostantól igény lesz otthon a focira, remélhetőleg egy óriási kör nyílt meg. Elindult otthon valami a stadionépítéssel, az infrastruktúra már megvan, de ehhez a válogatottnak is nagyon keményen kellett dolgoznia. Nagyon sok ember jön majd ünnepelni a portugálok ellen, egy igazi örömünnep lesz Lyonban.”

Sokan még fel sem fogták, mi történtFotó: Polyák Attila - Origo

A korábbi magyar szövetségi kapitány, a Hertha BSC vezetőedzője arra a kérdésre, hogy pihentetne-e kulcsjátékosokat a portugálok ellen szerdán, így válaszolt: „Nem én vagyok a kapitány, de talán én beraknám azokat, akik kevesebbet játszottak, rotálnék, ugyanis az egyenes kieséses szakaszban, a KO-meccsen egy hosszabbításban vagy egy büntetőpárbajban minden energiára szükség lehet. Ugyanakkor az is lehet, hogy ritmusban tartjuk a kulcsembereket, és nem pihentetjük őket. Bernd Storckék eddig mindig jó döntéseket hoztak, nem hiszem, hogy most rosszul döntenének.”

Storck eddig mindig jól döntöttForrás: DPPI media/Michael Zemanek

Kérdés, hogy mennyire fogják majd bírni a magyar játékosok ezt a fajta sorozatterhelést. Dárdai szerint ez nem lesz gond.

„A terhelés része szerintem működik. Ez lesz a harmadik, negyedik meccs, ennek még bele kell férnie. Sőt, a kisebb csapatok fizikálisan fel vannak készítve, a németek is csak 1-0-ra verték az északíreket, a topcsapatok focistái viszont ki vannak facsarva, döntőket játszottak, hosszabb volt nekik a szezon. A játékosok a KO-meccseken általában jobban be vannak szarva a hibáktól,de a csapatunk egyben van, a labdabirtoklás és a támadójáték is működik. És persze nincs mit veszítenünk.”