Dárdai: Most ne legyünk beszarva!

Dárdai Pál; Gera Zoltán Budapest, 2015. március 30.
Dárdai Pál szövetségi kapitány (b2) gratulál Gera Zoltánnak (b3) a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének F csoportjában vívott Magyarország - Görögország találkozó után a fővárosi Groupama Arénában 2
Budapest, 2015. március 30. Dárdai Pál szövetségi kapitány (b2) gratulál Gera Zoltánnak (b3) a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének F csoportjában vívott Magyarország - Görögország találkozó után a fővárosi Groupama Arénában 2015. március 29-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál szerint a magyar válogatott Eb-nyolcaddöntőbe jutásával egy olyan dolog történt, amit sokan még fel sem tudtak fogni.
Vágólapra másolva!

A németek 1-0-ra legyőzték az északíreket, így Bernd Storck csapata egészen biztosan továbbjutott a csoportból. Dárdai az M4 Sporton elmondta, hogy megérdemelten jutott el idáig a válogatott.

„Történelmi dolog ez, sokan még fel sem dolgozták, ami történt.

Elindult otthon valami a stadionépítéssel, az infrastruktúra már megvan, de ehhez a válogatottnak is nagyon keményen kellett dolgoznia. Nagyon sok ember jön majd ünnepelni a portugálok ellen, egy igazi örömünnep lesz Lyonban.”

Sokan még fel sem fogták, mi történt Fotó: Polyák Attila - Origo

A korábbi magyar szövetségi kapitány, a Hertha BSC vezetőedzője arra a kérdésre, hogy pihentetne-e kulcsjátékosokat a portugálok ellen szerdán, így válaszolt: „Nem én vagyok a kapitány, de talán én beraknám azokat, akik kevesebbet játszottak, rotálnék, ugyanis

az egyenes kieséses szakaszban, a KO-meccsen egy hosszabbításban vagy egy büntetőpárbajban minden energiára szükség lehet.

Ugyanakkor az is lehet, hogy ritmusban tartjuk a kulcsembereket, és nem pihentetjük őket. Bernd Storckék eddig mindig jó döntéseket hoztak, nem hiszem, hogy most rosszul döntenének.”

Storck eddig mindig jól döntött Forrás: DPPI media/Michael Zemanek

Kérdés, hogy mennyire fogják majd bírni a magyar játékosok ezt a fajta sorozatterhelést. Dárdai szerint ez nem lesz gond.

„A terhelés része szerintem működik. Ez lesz a harmadik, negyedik meccs, ennek még bele kell férnie. Sőt, a kisebb csapatok fizikálisan fel vannak készítve, a németek is csak 1-0-ra verték az északíreket, a topcsapatok focistái viszont ki vannak facsarva, döntőket játszottak, hosszabb volt nekik a szezon.

de a csapatunk egyben van, a labdabirtoklás és a támadójáték is működik. És persze nincs mit veszítenünk.”