Megmondtam, hogy a magyar lesz a meglepetéscsapat

portugál fociválogatott fernando santos pepe
Portugal's coach Fernando Santos (2ndL) and players take part in a a training session at the team's base camp in Marcoussis, south of Paris, on June 21, 2016, on the eve of the Euro 2016 Group F football match Hungary vs Portugal. / AFP PHOTO / FRANCISCO LEONG
Vágólapra másolva!
Nagyon jó véleménnyel van a magyar futballválogatottról Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitánya. Felidézte, hogy az Eb előtt azt mondta, a magyar lesz a meglepetéscsapat. Nem blöffölt.
Vágólapra másolva!

Mi más lehetne a téma a portugáloknál az utolsó csoportmeccs előtt, mint hogy a csapat 180 perc alatt egyetlen gólt szerzett Izland és Ausztria ellen? Mindezt úgy, hogy 50-szer próbálkozott, ami az első két kör messze legmagasabb mutatója volt a 24-es mezőnyben.

Izland ellen Nani még betalált, Ausztria ellen viszont csak lesgólig és kihagyott büntetőig jutottak a portugálok, mindkettő Cristiano Ronaldo nevéhez fűződött. A keddi sajtótájékoztatón megjelenő William Carvalhót is arról faggatták, mi lesz a góltalansággal, mire a középpályás rezzenéstelen arccal mondta, ez egyáltalán nem nyugtalanítja őket, mert biztos benne, hogy ellenünk megindul a gólgyártás.

William Carvalho nem aggódik Forrás: AFP/Handout


„Számunkra ez a nagybetűs Meccs, és úgy érzem, jó játékkal fogunk nyerni. Sokszor hallottuk már, hogy túlságosan függünk Cristiano Ronaldótól, és bár ő a kapitányunk, valamint a legtapasztaltabb játékosunk, a csapat nem csak belőle áll” – mondta a Sporting 24 éves védekező középpályása.

Nyomás mindig van

Carvalho szerint nem különleges a mostani helyzet, nem okoz nekik gondot a nyomás, mert ez a fajta feszültség mindig jelen van az életükben. A szövetségi kapitány, Fernando Santos pedig azt mondta,

ő már azért nem érzi a nyomást, mert túl öreg hozzá.

A magyar csapatban Fiola Attila bokasérülése továbbra sem jött rendbe, de a portugáloknál is vannak gondok, Raphael Guerreiro és André Gomes is sérüléssel bajlódik, így az eddigi védelmen szinte biztos, hogy változtatni kell. Santos azt mondta, nem hiszi, hogy a már biztosan nyolcaddöntős magyar csapat nagyon védekező felfogásban játszana ellenük.

„A magyar csapat nem függ a többiek eredményétől, és

Nem blöfföltem, amikor az Eb előtt azt mondtam, hogy a torna meglepetéscsapata lehet” – dicsérte a magyarokat a portugál kapitány.

Puskás mögé is kellett csapat, nem igaz? Forrás: AFP/Handout


Az egyik újságíró szerint Cristiano Ronaldo a legutóbbi 36 szabadrúgásából nem tudott gólt lőni a válogatottban, és rákérdezett a kapitánynál, érdemes-e továbbra is őt állítani a labda mögé. Santos persze megvédte legjobb játékosát és az egész csapatot is. Azt mondta, nem érti, miért kellene pesszimistának lennie, amikor Ausztria ellen az Eb egyik legszínvonalasabb meccsét vívták.

Ő is tudja ugyanakkor, hogy Ronaldo egyedül nem elég.

„Puskás mögé is kellett egy csapat, aki kiszolgálja, ugyanez igaz Ronaldóra is, de ebben a válogatottban meg is vannak a megfelelő társak. Érezzük, hogy az otthoniak hisznek bennünk, de tudom, hogy ha nyerünk, az a csapat sikere, ha viszont elbukunk, akkor én leszek a bűnbak.”