Társoldalunk:

Kemény lenne egy magyar–angol a Chelsea védője szerint

2016.06.21. 10:24

Az angolok eddig nem foglalkoztak a leendő ellenfelekkel, mostantól viszont maximális odafigyeléssel veszik górcső alá a leendő nyolcaddöntős riválist. Megeshet, hogy épp a magyarokkal találkozik Anglia a nyolc közé jutásért.

A Szlovákia–Anglia (0-0) mérkőzés után a vegyes zónán áthaladó és többnyire a telefonjaikat babráló vagy kis neszesszerüket szorongató játékosok közül ezúttal Gary Cahill és Ryan Bertrand állt meg, hogy válaszoljon az újságírók kérdéseire.

"Ma nem jött el a játékunkban az a pillanat, ami meghozta volna az áttörést" – mondta Caill, a Chelsea védője, akinek ugyan nem dolga betalálni a kapuba, mégis felrótták neki, hogy a csapat gólképtelen maradt.

Ryan Bertrand (j) így tisztázott Robert Mak előlForrás: Getty Images/2016 Getty Images/Julian Finney

"A foci már csak ilyen játék, egyszer tudunk gólt lőni, máskor meg nem. Ma az utóbbi volt a helyzet.”

Cahillt egyáltalán nem nyomasztja, hogy nem nyerték meg a csoportot, és azt is elárulta, hogy miért nem. "Valóban az volt a terv, hogy csoportelsőként megyünk tovább, mert akkor egy csoportharmadikat, azaz elvileg egy gyengébb csapatot kapunk. De amilyen keveredés és amennyi meglepetés van most a csoportokban, teljesen kiszámíthatatlan, hogy nem így jártunk-e jobban.”

Gary Cahill nem bánja, hogy Anglia nem lett csoportelsőForrás: NurPhoto/Andrew Surma/NurPhoto/Andrew Surma

Ha a Storck-csapat második lesz a csoportjában, akkor Nizzában magyar–angol nyolcaddöntőt rendeznek majd. Ryan Bertrandt-t, a Chelsea védőjét megkérdeztük, hogy mit szólna egy ilyen párosításhoz.

"Eddig még nem foglalkoztunk azzal, hogy kit kaphatunk a legjobb 16 között" – mondta az Origo kérdésére. "Most viszont nekiállunk a felkészülésnek, már a lehetséges ellenfelek ismeretében. Teljes odafigyeléssel fogunk készülni, akárki jön szembe. Ha a magyarok lesznek azok, akkor nehéz meccsre számítok."