A Juventusból érkezik a Real Madrid első nyári igazolása

Spanyolország-Törökország euro 2016 foci eb
NICE, FRANCE - JUNE 17: Alvaro Morata of Spain celebrates scoring his sides first goal during the UEFA EURO 2016 Group D match between Spain and Turkey at Allianz Riviera Stadium on June 17, 2016 in Nice, France. (Photo by Alex Livesey/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Juventus megerősítette, hogy a Real Madrid érvényesíti opciós jogát, és visszavásárolja az olasz klubtól korábbi támadóját, Alvaro Moratát. 
Vágólapra másolva!

A Juventus 2014-ben igazolta le a spanyol válogatott támadót, akkor a torinói klub 20 millió eurót fizetett érte.

A Real érvényesíti a jogait

A két klub közötti megállapodásnak azonban volt egy olyan záradéka, mely szerint a Real Madrid a 2015/16-os, illetve a 16/17-es bajnokság végén alku nélkül 30 millióért visszavásárolhatja Moratát.

Alvaro Morata gólt szerzett a törökök elleni Eb-csoportmeccsen is Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Alex Livesey

"A Real Madrid már jelezte számunkra, hogy készek aktiválni az opciós jogukat. Az írásbeli tájékoztatást még nem kaptam meg, de biztosra vehető, hogy Morata nem marad velünk, hanem visszatér Spanyolországba" – jelentette be Giuseppe Marotta, a Juventus ügyvezető igazgatója.

A Real Madrid egyébként nem biztos, hogy megtartja a csatárt, aki után a Chelsea és az Arsenal is érdeklődik. Torinói időszaka alatt Morata kulcsmeccseken lőtt gólt korábbi csapatának: a 2014/2015-ös BL-elődöntő mindkét meccsén betalált a Real kapujába.

[Frissítés]

Marotta kedd délutáni nyilatkozatát követően a Real Madrid hivatalosan is bejelentette Morata érkezését.

Pogba nélkülözhetetlen játékosa a Juventusnak

Az átigazolás mellett Marotta arról is beszélt, hogy Dani Alves már a jövő héten megérkezhet Torinóba a Barcelonától, ugyanakkor jelezte: Javier Mascherano és a valenciai középpályás André Gomes megszerzésére nem lát esélyt.

Kitért Paul Pogba jövőjére is, amivel kapcsolatban megjegyezte, hogy a játékos "alapvető és pótolhatatlan" tagja a Juventusnak, eladásáról pedig nincs értelme beszélni, mert írásos ajánlatot nem kaptak egy klubtól sem.

Az olasz focit érintő hír, hogy az AS Roma bejelentette: véglegesítette az eddig csak kölcsönben náluk futballozó Stephan El Shaarawy megszerzését, és négyéves szerződést kötött a Milanból távozó játékossal.