Dzsudzsák: Én sem tudom megmagyarázni

Dzsudzsák Balázs, foci
Hungary's Balazs Dzsudzsak in action during the international soccer friendly match between Germany and Hungary at the Veltins Arena in Gelsenkirchen, Germany, 04 June 2016. Photo: THOMAS EISENHUTH/dpa
Vágólapra másolva!
Magyarország parázs meccsen döntetlent játszott Portugáliával, és megnyerte az F csoportot a foci-Eb-n. Az álomszerű eredménysor a főszereplőket is meglepte.
Vágólapra másolva!

"Mi vagyunk a csoport élén, egy fantasztikus utazáson veszünk részt – mondta a meccs első gólját szerző Gera Zoltán az M4 televíziónak. – A gólomról beugrott egy kellemes gól a Liverpool ellen, csak az a pipában kötött ki."

Gera még a West Brom színeiben, a Premier League-ben lőtte a fenti gólt, de már nem is érdekli a múlt, egyszerűen csak "alig várjuk, hogy újra pályára lépjünk".

Bernd Storck szövetségi kapitány álomnak nevezte a történteket, de nemcsak a saját maga, hanem

egész Magyarország számára,

és egyelőre "nem találok szavakat erre".

A két gólt szerző Dzsudzsák Balázs elárulta: "Gera Zolinak igaza volt, mert mindig türelemre intett, és nyugtatgatott, hogy előbb-utóbb elsül majd a lábam."

az, hogy megnyertünk egy ilyen csoportot, mindent megér, de továbbra sem hisszük azt magunkról, hogy mi vagyunk a legjobbak – folytatta a nyírlugosi Eb-hős. – Nekünk nem az az erősségünk, hogy van egy játékosunk, aki az egész világnál többet ér, hanem a csapat, amit nem cserélnék el a világon semmire."

"Egy kicsit izgultam, de nagyon vártam már ezt a pillanatot, hogy pályára küldjön a mester – árulta el az újonc Bese Barnabás. – Nehéz meccs volt, nemcsak a mai, hanem mind a három, de végig hittünk abban, hogy az elvégzett munka meghozza a gyümölcsét.

de bebizonyítottuk, hogy képes ilyen eredményekre is a csapat. Menetelünk tovább, ameddig csak lehet."