Storck ki akarta hagyni, világklasszis játékot nyújtott

FOOTBALL - UEFA EURO 2016 - GROUP F - ICELAND v HUNGARY EURO EUROPEAN CHAMPIONSHIP FOOT FOOTBALL HONGRIE HUNGARY ICELAND ISLANDE Soccer SPORT UEFA SQUARE FORMAT
Hungary manager Bernd Storck during the UEFA European Championships 2016 , group F match between Iceland and Hungary played at Stadium Velodrome , Marseille , France on June 18th 2016 - Photo by Michael Zemanek / Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
A szövetségi kapitány szerint a magyar válogatott meccsről meccsre fejlődik, Gera Zoltánt világklasszisnak nevezte, és a hajrában fogalma sem volt, hogy áll a másik csoportmeccs.
Vágólapra másolva!

„Gratulálok a csapatomnak, az első két meccshez képest még sikerült előrelépnünk. Tudtuk, hogy szervezett védelemmel kell pályára lépnünk, ezt sikerült is megvalósítani, és mellé nagyon jól sikerült a támadójátékot is összerakni. Szerencsénk is volt, de le a kalappal a csapat előtt” – kezdte az értékelését Storck.

A kapitány azt mondta, egyáltalán nincs meglepve a csapat bőven várakozáson felüli produkcióját látva, mert meg volt győződve arról, hogy a portugálok ellen is eredményesek leszünk. Azt is megemlítette, hogy öt helyen változtattak a csapaton, hiszen a sárga laposokat Németh Krisztián kivételével inkább pihentették, nehogy eltiltás miatt ne játszhassanak a nyolcaddöntőben.

Storck gesztikulál Forrás: DPPI media/Michael Zemanek

„Mindig mondtam, hogy a 23 játékosom egy szinten van, bárki beszállhat bárki helyett, és ma is kiderült, hogy tökéletes az együttműködés a csapaton belül. Minden meccsen tanulunk valamit, nagyon jó ellenfelek ellen játszottunk, és a csapat mérkőzésről mérkőzésre fejlődik, ezt a javulást sikerült fenntartani Portugália ellen is.”

Storck világklasszisnak nevezte az első gólunkat szerző Gera Zoltánt, akit eredetileg pihentetni akart, de mivel a középpályán Kleinheisler László és Nagy Ádám is kimaradt a sárga lapok miatt, így végül az a döntés született, hogy a Fradi 37 éves játékosa is pályára lép. Gera találata nyitotta meg a gólcsapot a 19. percben.

A német edző nem tudta, hogy áll a másik meccs, és elismerte, mi már nem akartunk kockázatot vállalni a hosszabbítás perceiben, amikor már nagyon látványos volt, hogy a portugáloknak is tökéletesen megfelel a döntetlen. Igaz, végül Ronaldóék sorsáról az izlandiak döntöttek, akik az osztrákok elleni győztes góljukkal elérték, hogy a portugálok a horvátokkal nyolcaddöntőzzenek.