Gólgazdag lehet a belga-magyar Eb-nyolcaddöntő

magyarország-portugália euro 2016
LYON, FRANCE - JUNE 22: Zoltan Gera of Hungary celebrates scoring his team's first goal during the UEFA EURO 2016 Group F match between Hungary and Portugal at Stade des Lumieres on June 22, 2016 in Lyon, France. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az egyik legtekintélyesebb szaklap, a Whscored.com dicséri a magyar csapatot, de 2-1-es belga győzelmet vár az Eb-nyolcaddöntőben. Eddig egyetlen jóslata sem jött be a magyar válogatott meccseire.
Vágólapra másolva!

„Magyarország az Európa-bajnokság egyik legnagyobb meglepetése, miután megnyerte a csoportot Portugália, Izland és Ausztria előtt úgy, hogy mindegyik meccsen lőtt gólt. Erre csak Spanyolország, Wales és Horvátország volt képes. A nyolcaddöntős párharcokat tekintve ez a két csapat szerezte a legtöbb gólt, összesen tízet” - emeli ki a szaklap, amely gólgazdag meccset vár a vasárnap 21 órakor kezdődő nyolcaddöntőben.

A Whoscored megpróbálta megjósolni a kezdőcsapatokat, az osztrákok ellen nem kezdő Lovrencsicset és meglepetésre Eleket is oda várja, Kleinheislert pedig a padra. Utóbbit mi nehezen tudjuk elképzelni.

Forrás: Whoscored

„Bernd Storcknak el kell döntenie, hogy milyen kezdőnek szavaz bizalmat, hiszen mind a három csoportmeccsen változtatott rajta. A portugálok ellen gólt szerző Gera Zoltán lejött a félidőben, de a belgák ellen is kezdenie kell” – írta a Whoscored.

Érdemes megnézni a játékosok osztályzatait, az eddigi meccseken pályára lépők közül Kevin De Bruyne áll a legjobb átlaggal, megelőzve Dzsudzsák Balázst, Eden Hazard-t és Gera Zoltánt.

Forrás: Whoscored

A lap arról is ír, hogy a sorsolásnak köszönhetően Belgium a torna egyik favoritja lett, de fontos, hogy ne az Eb végével foglalkozzanak, hanem a következő meccsel, amely történetesen a magyarok elleni csata lesz.

A két csapat összesen 12 alkalommal találkozott, ebből a magyarok csak kétszer nyertek, az utolsó négy meccset egyaránt a belgák nyerték. A lap ugyanakkor megjegyzi, hogy az utóbbi 22 évben csak kétszer játszottak egymással, és nagy meglepetés lenne, ha nem a belgák nyernének ismét. Ennek megfelelően a lap 2-1-es belga győzelmet jósol.

A híres szaklap eddig még egyszer sem találta el a magyar meccsek eredményét, az első fordulóban 2-0-s osztrák, aztán Izland ellen 2-1-es magyar, Portugália ellen pedig 1-0-s magyar győzelmet várt. Reméljük, most sem jön be a Whoscored jóslata.