Társoldalunk:

Kihullik a hajam ettől az Eb-től

2016.06.26. 16:12

Shaqiri az óvszergyártásért aggódik, Podolski a golyóit vakargatja, Conte biciklit szerel, Rami a hajkoronáját félti a stressztől. Nem csak közhelyeket nyilatkoznak a főszereplők az Eb-n.

Nincs értelme itt lennem csak azért, hogy tagja legyek a keretnek" – a spanyol Pedro arról, hogy nem játszik eleget. 

Az Aranylabda sem ér annyit, mint a csapattársai tisztelete" – a spanyolok szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque a szégyenszemre Aranylabda nélküli Andrés Iniestáról. 

Remélem, a Puma nem gyárt óvszereket" – Xherdan Shaqiri arról, hogy a franciák elleni csoportmeccsen több svájci játékos meze szétszakadt.

Ez meg mi?Forrás: Sputnik/Grigoriy Sisoev


A férfiak nyolcvan százaléka vakargatja a golyóit" – Lukas Podolski a német szövetségi kapitány, Joachim Löw védelmében. 

Szerintem bennünk sokkal több a szenvedély és a büszkeség" – Gareth Bale arról, hogy Wales > Anglia. (Nem lett igaza.) 

Egy kilyukadt kerékkel kezdtük a tornát, és minden meccs előtt újra fel kell fújnunk" – Antonio Conte olasz szövetségi kapitány a felkészülés nehézségeiről.

Antonio Conte aka Bicycle Repair ManForrás: Getty Images/2016 Getty Images/Claudio Villa


Azt hiszem, a mai nap nemzeti ünnep lesz Izlandon"  – Heimir Hallgrímsson, a szigetországiak szövetségi kapitánya a továbbjutásról

Sosem dobtam be a törülközőt, nem dolgozom együtt olyanokkal, akik feladják. A csapatunk ma bedobta, és ez nem tetszett. Az ilyet nem fogadom el" – Fatih Terim török szövetségi kapitány a spanyolok elleni 3-0-s vereség után. 

Ki fog hullani a hajam az Európa-bajnokság miatti stressztől" – Adil Rami, a francia válogatott védője a hazai csapatra nehezedő nyomásról. 

Adil Rami (balra) rosszul tűri a stressztForrás: Getty Images/2016 Getty Images/Laurence Griffiths


Mindig bátrak vagyunk a nagyok ellen. Mit veszíthetsz? Semmit. De sokat nyerhetsz"  – Davor Suker, a horvát szövetség elnöke a spanyolok 2-1-es legyőzéséről. (A portugálok ellen már nem voltak bátrak, ki is estek.) 

A legmagasabb szinten az ember rájön, hogy ez futball, nem hazafias harc" – Gerard Piqué arról, hogy milyen érzés büszke katalánként a spanyol válogatottban játszani. 

Ez csak futball, barátom. Semmi más" – Cristiano Ronaldo az osztrákok elleni gyenge teljesítményéről nyilatkozva. 

(via Marca